Sapphire R9 290 Tera online FPS sorunu

oknbzk

Hectopat
Katılım
20 Şubat 2014
Mesajlar
242
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
R9 290 sapphire tri-x ekran kartım var. İşlemci Fx-6300 oyunda çok fazla fps düşüşleri yaşıyorum. Arkadaşlar sizce sorun nedir. Online oyunlara yük işlemciye mi biner. İşlemcimin yetip yetmediğini nasıl anlarım.
 
Fx 6300 çok ısınan bir işlemci değil. Yani o işlemci ile 70 derece sıcaklık almanız bence normal değil. Online oyunlarda genelde fps düşüşleri yaşanabiliyor. Mesela benim sistemim hayli hayli League of Legends'i kaldırmasına rağmen arada ani fps düşüşleri yaşıyorum. Yinede Fx 6300 kullanan arkadaşlardan alacağın yorumları oku derim.
 
Hocam işlemci 47 ekran kartı 69 derece :D
Offf. Beynim nerde benim... Kardeşim. Online oyunlarda fps düşmeleri normal olabilir. Makineni FarCry3, BF4 gibi oyunlarda test et. Muhtemelen bu oyunlarda sorun görmeyeceksin. Ben şu ana kadar online olupda fps düşmeleri sorunu yaşamadığım oyun bilmiyorum.
 
Online oyunlarda işlemciye yük biner. Düşük işlemcilerde FPS düşmesiyle karşılaşmak normaldir.

Hocam peki işlemcinin yetmediğini oyundayken % 100 de çalışırsa mı anlarız. Yoksa % 30 da falan çalışıyorsa da o anda fps düşmesi yaşanıyorsa işlemci yetmediği anlamına gelir. Birde o.c yapsam fps de artış olurmu ?
 
Hocam peki işlemcinin yetmediğini oyundayken % 100 de çalışırsa mı anlarız. Yoksa % 30 da falan çalışıyorsa da o anda fps düşmesi yaşanıyorsa işlemci yetmediği anlamına gelir. Birde o.c yapsam fps de artış olurmu ?
Oyunlarda o.c'nin hiçbir faydasını görmezsin. Ayrıca neden online oyunlarada işlemciye daha fazla yük binsin ki? Tamam online oyunlarda bireysel birimler fazla. Bundan doyalı Single-Playere kıyasla daha fazla işlemci gücüne ihtiyaç duyulur ama abartılmamalı bence.
Rome II, Napoleon Total war gibi oyunlarda işlemci gücü biraz önemlidir. Ama Fx 4100 gibi bir işlemci bile bu tarz oyunların üstesinden rahatlıkla gelir.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı