Sapphire R9 290 trix ısınıyor

nainkotan

Decapat
Merhaba, ikinci el olarak bir Sapphire R9 290 trix ekran kartı aldım. Daha önce kullanmadığım bir kart uzun süre beklediğini söylediler aldığım yerde kartın. Dün taktım ve DotA 2 oyununa girdim kart 90 dereceye dayandı. Daha girer girmez, sizce bu normal mi 3 fanlı bir kart için ve nasıl bunu düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ikinci el olarak bir Sapphire R9 290 trix ekran kartı aldım. Daha önce kullanmadığım bir kart uzun süre beklediğini söylediler aldığım yerde kartın. Dün taktım ve DotA 2 oyununa girdim kart 90 dereceye dayandı. Daha girer girmez, sizce bu normal mi 3 fanlı bir kart için ve nasıl bunu düzeltebilirim?
290 zaten ısınan bir kart. Zamanında kullandım ve sorunum ısınmasıydı.

Hocam öncelikle DotA çok ekran kartı kullanan bir oyun değil onda bile böyle olduysa daha ağır oyunlarda daha üstünü görebilirsiniz 4gr MX4 alıp macun yenilemesi yapabilirsiniz eski seri alacaksanız bile tercihinizi NVIDIA'dan yana kullanmalıydınız eski AMD kartlar aşırı ısınıyor.

Kartın termal bakımlarını yapmalısınız hocam. R9 290 güçlü bir kart sonuçta illaki ısınacaktır ancak bu kadar olmaması lazım.

Cooler Master'in bir macunu ile yeniledim macunu oyun içerisinde 80-83 aradı değişiyor amcak menüye gelince kart 90a dayanıyor neden olabilir bu.

Çok aşırı değil hocam. Maksimum olarak 94 dereceye çıkmadığı sürece problem olmaz kullanabilirsiniz. Zaten kartın oyun içi sıcaklık değerleri 86 ila 90 derece olarak belirtilmiş.

Hocam öncelikle DotA çok ekran kartı kullanan bir oyun değil onda bile böyle olduysa daha ağır oyunlarda daha üstünü görebilirsiniz 4gr MX4 alıp macun yenilemesi yapabilirsiniz eski seri alacaksanız bile tercihinizi NVIDIA'dan yana kullanmalıydınız eski AMD kartlar aşırı ısınıyor.
Mx4 işimi görür değil mi sorun yaşamam

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı