Sapphire RX 5500 XT frekansı düşük

SahincaL

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar arkadaşlar;

Bilgisayarımı sıfır olarak aralık ayında topladım. İlk başlarda bir problem yaşamıyordum fakat son 2-3 aydır oyunlarda FPS problemi yaşıyorum. Oyunlar dediğimde FPS oyunları Valorant, CS:GO, Apex vb. dün akşam bir arkadaşımla konuşurken işlemci ve ekran kartı MHz ayarlarına bakalım dedi. Baktık ekran kartı en fazla 500-600 MHz çıkıyor oyun içinde, altta görsellerde görebilirsiniz. İşlemcide hiçbir problem yok, AMD programında ekran kartım MHz 1000 sabit istiyorum fakat 20 saniye çalışıp, tekrar 400-500 düşüp tekrar yükseliyor. Sıcaklık ise hem işlemci hem ekran kartı aralıksız 2-3 saat oyun oynamama rağmen 55-60 dereceyi geçmiyor. Valorant 250-300 FPS alırken en fazla 220 anca görüyorum ve bu çok dalgalı anlık 110-120 düşebiliyor. CS:GO da aynı şekilde. İnternette benimle aynı sistem ile test yapan videolara bakıyorum, benimkiler yanında çok düşük kalıyor. Bu konuyla ilgili bilgisi olan abilerim ve kardeşlerim, yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Unutmadan ekran kartı stres testi yaptığımda en 1800 MHz kadar sabit kalıyor dalgalanma veya düşükte çalışma olmuyor.

Sistem özellikleri:

• Anakart: ASUS ROG STRIX B360-F Gaming 2666MHz DDR4 soket 1151 ATX anakart.
  • İşlemci: Intel Core i5 9600K Processor 3.70GHz 9MB Cache LGA1151 HD630 işlemci.
  • Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 5500 XT Pulse 8 GB 128bit.
  • RAM: Kingston HyperX Fury 16 GB 2666 MHz DDR4 RAM.
  • SSD 2 adet: Samsung 870 EVO 500GB 560MB-530MB/s SATA 2.5" SSD --- Kingston A2000 250GB PCI-e NVMe SSD SA2000M8/250G
  • Güç kaynağı: Power Boost kasa içinde bulanan 500W'lık bir PSU.

Gerek olmadığı sürece kendini kısıyor. Nasıl engelleniyor bilmiyorum ama bu şekilde kalması iyi çünkü hem enerji tasarrufu sağlayacaksın hem de yapsan bile çok işe yaramaz.

Frekansa dikkat etmedim ama ben orta ayarlarda oynadığımda böyleydi. El ile overclock yapsan? Aynı kartı kullanıyordum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir de şu OC ayarlarını denesen fark edecek mi? Yalnız bu konudaki görselden farklı olarak VRAM frekansını 1800'de bırak, yeni sürücülerle performansı arttığı için fazla gelebilir.

Gerek olmadığı sürece kendini kısıyor. Nasıl engelleniyor bilmiyorum ama bu şekilde kalması iyi çünkü hem enerji tasarrufu sağlayacaksın hem de yapsan bile çok işe yaramaz.

Yorumun için teşekkür ederim. FPS' dalgalanmaları normal değil bence, gerekli olduğu yerde ise yine sabit kalıyor 1-2 saat kadar takip ettim FPS 220'lerden 120'ye düşüyor o esnada kendini yükseltmesi lazım bence. 144 Hz monitör kullanıyorum 110-120'lere düşmesi anlık kasmalar oluşturuyor bende.

sanki işlemciniz darboğaz yapıyor gibi ama 9600k güçlü bir işlemci o ekran kartını beslemesi için tamamını kullanmasına bile gerek yok isterseniz güç seçeneklerine girip oradan güç tasarufu işaretliyse yüksek performansa alın

Hocam eğer yüksek frekanstan düşüyorsa sıkıntı vardır.

Dediklerini daha önce yaptım. İşlemci darboğazını'da araştırmıştım, darboğaz söz konusu bile değil.

Dediklerini daha önce yaptım. İşlemci darboğazını'da araştırmıştım, darboğaz söz konusu bile değil.

Ben de bugün sattım kanalımda da hep testleri ve incelemelerim var bu kartım. Dediğin şey pek başıma gelmedi. Valorant'ta %99 kullanılamıyor doğal olarak ama burada frekans düşürmesi de olumsuz etkiler dediğin gibi. Oyun da sakat şimdi RDR2'de düşürse kart sıkıntısı derdik örneğin.

Bu videoyu gördüm ve yaptım. Bu sefer de 800 de bir süre sabit kalıyor sonra 1 saniyeliğine 500 düşüp geri çıkıyor. Bana 1600-1800 sabit lazım, yapmak istiyorum ama bir yandan kartın yanmasından'da korkuyorum malum kart fiyatları uçmuş durumda. Yukarıdaki videoda arkadaş sabit alıyor 1800 bende o olmuyor işte.

O video benim testim. Frekansın düşük olması çok garip anlam veremedim, olmaması gerekir. Radeon ayarlarından GPU hız aşırtma seçeneğini seçince bir değişme oluyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…