Sapphire RX 5600 XT fanını Afterburner'da çalıştıramama

Makaleler
4
Yer
Mersin
Önceki kartım Sapphire RX 580 Pulse'da Afterburner üzerinden istediğim hızı ayarlayarak fanlarını çalıştırabiliyordum ama şu an kullandığım Sapphire RX 5600 XT Pulse'un fanlarını bir türlü çalıştıramadım. Fanlar sadece kart ısındığında çalışıyor. Ben ise oyuna girmeden önce belli hızı açıp o şekil kullanmak istiyorum.

Merhabalar. Eğer alternatif bir program üzerinden ayar yapmak istiyorsanız Radeon programını kullanabilirsiniz. Radeon programı üzerinden sıfır RPM modunu kapatarak fanların boşta da dönmesini sağlayıp ince ayar kısmından da fan ayarı yapabilirsiniz. Radeon ayarlarının sıfırlanmaması için ise görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 74

Neden? Zaten belli bir dereceye (60) boşta ulaşmıyor bile. Ulaşırsa kendini otomatik açıyor. Ayrıca neden 3. parti bir yazılım kullanıyorsun? Kartın MSI bile değil, kullanamazsın diye değil de bu 3. parti yazılım merakı nereden geliyor bu forumda anlamadım gitti. Adrenalin üzerinden yapacaksın fan ayarını. Çok da güzel grafik yerleştirmişler. Madem sıfır RPM istemiyorsun ki niye istemediğini anlamlandıramadım, kapat gelişmiş ayarlar kısmına girip. Yukarıda arkadaş bahsetmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…