Sapphire RX 5600 XT'den Sapphire RX 6700'e geçmeye değer mi?

Hayırlı olsun aynı kart bende de var coil whine var kartta şaşırmayın.

Kart şu an kullanıyorum bir sorun göremedim ancak kart ısınıyor biraz gibi normal kartı sicaklığı 65-75 arası iken GPU junc denilen kısımda 85-96 arası bu kart için normal bir değer mi sizce sorabilir miyim?
Hayırlı olsun bu sıralar tam F/P kartı benim de gozume cok takılıyor RX 6600'dan gecsem mi diye. Sırf 6300TL'ye aldıgım kartı 3500TL'ye satmamak icin inat ettim almıyorum :)

Kart şu an kullanıyorum bir sorun göremedim ancak kart ısınıyor biraz gibi normal kartı sicaklığı 65-75 arası iken GPU junc denilen kısımda 85-96 arası bu kart için normal bir değer mi sizce sorabilir miyim?
Undervolt yapmakta fayda var internette bu konu hakkinda rehber bulabilirsiniz hot spot sicakliginiz ciddi manada duser

Undervolt yerine biraz fan ayarlarını arttırayım diyorum belki düzelir olmadı undervolt deneriz.

Fan hızını artırabilirsiniz biraz sesli calısır ama hot spot sıcaklıgınızı pek etkilemez GPU sıcaklıgını etkiler.
Ben yine de UV yapmanızı tavsiye ederim basit bir işlem hatta kendi kartım için bir rehber hazırlamıştım yapmayı düşünürseniz rehber olması acısından ekliyorum tabii sizin kartınızdaki voltaj ve frekans degerleri farklı olabilir.

Dosya Ekleri

• RX6600 UV rehberi.png
    RX6600 UV rehberi.png
    190,2 KB · Görüntüleme: 42
Fan hızını artırabilirsiniz biraz sesli calısır ama hot spot sıcaklıgınızı pek etkilemez GPU sıcaklıgını etkiler.
Ben yine de UV yapmanızı tavsiye ederim basit bir işlem hatta kendi kartım için bir rehber hazırlamıştım yapmayı düşünürseniz rehber olması acısından ekliyorum tabii sizin kartınızdaki voltaj ve frekans degerleri farklı olabilir.

Teşekkürler deneyip size tekrar geri dönüş yaparım.

Fan ayarlarını yapıp Sniper Elite 5 girdim fanlar kademe kademe yukseliyor %80 dönüyordu GPU bağlantı noktası 95 dereceden 70-75 dereceye düştü ama yine de yavaş yavaş 80 kadar çıkıyordu diğer türlü GPU sicaklığı 55-60 civarinda seyrediyordu bir de sizin bahsettiğiniz undervolt deneyeceğim.

Teşekkürler deneyip size tekrar geri dönüş yaparım.

Fan ayarlarını yapıp Sniper Elite 5 girdim fanlar kademe kademe yukseliyor %80 dönüyordu GPU bağlantı noktası 95 dereceden 70-75 dereceye düştü ama yine de yavaş yavaş 80 kadar çıkıyordu diğer türlü GPU sicaklığı 55-60 civarinda seyrediyordu bir de sizin bahsettiğiniz undervolt deneyeceğim.

Kasanın yan kapağı açık oynamayı deneyin sıcaklıkları birde öyle gözlemleyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı