Sistem birden kapanıyor ve fan hızları maksimuma ulaşıyor

Mairex

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar yeni açıldığında tam kullanacağım zaman no signal yazısı çıkıp (yani monitör kapanıp) aniden tüm fanları %100 dönmeye başlıyor ve hiçbir işlem yapılmıyor. Bu ikidir başıma geliyor, bir geçen hafta bir de bugün geldi. Bir de bir ara Discord'da ekran paylaşımı yapıp coreldraw programını kullanırken 2 kere PC kendini kapattı. Tekrar açınca sorun düzeliyor. Sorun ne olabilir?

Bu Kernel Power 41 (63) ya PSU'dan ya da GPU'dan kaynaklanıyormuş ikisinden birisi yani. Önce onu bulmak lazım. Ama GPU'yla alakalı bir problem yaşamadım pek diye hatırlıyorum. Bence psudandır.

İslemcinizin IGPU'su var ekran karti arizali olursa PC'niz calismaya devam eder Aygıt Yöneticisi'nden goruntu bagdastiricilarinda uyari isareti var mı?

Hocam o zaman buyuk ihtimal PSU ama dedigim gibi OCCT'den teste sokun oyle kararlastiralim
gpu+vram.png

20 dakika PSU testi ve 20 dakika GPU + VRAM testi yaptım internetteki önerilen test ayarlarına göre. Tam yük extrem yaptım. Herhangi bir kapanma vb olmadı PC'de.

Dosya Ekleri

• c1afc21e-a147-4d50-aca1-e707dae74207.png
    c1afc21e-a147-4d50-aca1-e707dae74207.png
    773,7 KB · Görüntüleme: 2
Eki Görüntüle 2609315

20 dakika PSU testi ve 20 dakika GPU + VRAM testi yaptım internetteki önerilen test ayarlarına göre. Tam yük extrem yaptım. Herhangi bir kapanma vb olmadı PC'de.
Garip hocam.

Hocam OCCT düz güç çekiyor ama oyunda mesela çektiği güç değişiyor, yani dalgalanıyor. Çok büyük ihtimal ondandır. OCCT dümdüz çekiyor yani dalgalı dalgalı çekmiyor gücü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı