Sapphire RX 5600XT FPS düşüşü

Victoria

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ekran kartı 2 kere, SSD 2 kere, PSU ve işlemci de bir kere değişmesine rağmen anlık olarak FPS düşüşleri devam ediyor. Tüm oyunlarda bu şekilde. Yazılımsal olarak neredeyse denemediğim şey kalmadı.

• CPU: AMD Ryzen 5 3600.
  • Kasa: Corsair Carbide series Spec-Delta 550W 80+
  • RAM: GeIL 8x2GB EVO Spear AMD Edition 3000MHz CL16.
  • MB: Gigabyte B450M S2H 3200MHz(OC)
  • SSD: Kingston 480GB A400.
  • HDD: Seagate Barracuda 1TB.
  • GPU: Sapphire Radeon RX 5600XT Pulse 6 GB.
  • Monitör: AOC 24G2U 144 Hz 1ms.

Ekran kartı 2 kere, SSD 2 kere, PSU ve işlemci de bir kere değişmesine rağmen anlık olarak FPS düşüşleri devam ediyor. Tüm oyunlarda bu şekilde. Yazılımsal olarak neredeyse denemediğim şey kalmadı.

• CPU: AMD Ryzen 5 3600.
  • Kasa: Corsair Carbide series Spec-Delta 550W 80+
  • RAM: GeIL 8x2GB EVO Spear AMD Edition 3000MHz CL16.
  • MB: Gigabyte B450M S2H 3200MHz(OC)
  • SSD: Kingston 480GB A400.
  • HDD: Seagate Barracuda 1TB.
  • GPU: Sapphire Radeon RX 5600XT Pulse 6 GB.
  • Monitör: AOC 24G2U 144 Hz 1ms.

Acaba sıcaklık olarak bir probleminiz mi var? Mesela işlemci fanı yerine tam oturmadığında bu problem olabilir. Oyun içi değerlerinizi atarsanız ve macun değişimi yapıp yapmadığınızı belirtirseniz bu sorun bu mu değil mi daha kolay anlaşılır.

Tüm oyunlarda oluyor. Örneğin FPS 120 ise bir anda 60'a veya 20'e (Değerler değişiyor.) Düşüp aniden geri yükseliyor.

Eğer HDD'ye kurduğunuz oyunlarda oluyorsa belki HDD'de sıkıntı olabilir bad sector gibi.

Yok, oyunlar SSD'de. Ayrıca HDD'ye kurmayı da denedim. Hem sistemi hem de oyunları.

Acaba sıcaklık olarak bir probleminiz mi var? Mesela işlemci fanı yerine tam oturmadığında bu problem olabilir. Oyun içi değerlerinizi atarsanız ve macun değişimi yapıp yapmadığınızı belirtirseniz bu sorun bu mu değil mi daha kolay anlaşılır.

Yükte 80 dereceyi geçtiğini görmedim, oyunda 70 gibi değerlerdeydi. Montajı ben yapmadım Sinerji'den almıştım. İşlemci değiştiği için macun değişimi de olmuştur.
Sinerji'nin yaptığı test sonuçları:

BurnInTestCertificate.htm.png

En az 6500'e satarsınız bence. Hatta forumun ikinci el kısmında birisi RTX 3060 satıyordu, 5600XT takas olur yazmıştı ilana yanlış hatırlamıyorsam.

6.000 TL teklif veren oldu ama piyasayı çok bilmediğim için kararsız kaldım.
6.300 TL yazdı birisi tam cevapladım.

Hocam 6500'den bir kuruş aşağı vermezdim ben. Tabi karar sizin.
Hem de Gaming X modeliymiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı