Sapphire RX 570 Sistem

Makaleler
3
Ekran kartı:

Anakart:

İşlemci:

RAM:

HDD:

PSU için tavsiyelerinizi bekliyorum. Pek anlamam da zaten ama pahalı olmazsa çok iyi olur :D Kasaya da bakacağım, belki açık kullanırım. Tozlanması sıkıntı olmaz ancak kedim var, tüyleri sıkıntı çıkarır mı?

Ve Edit: Sizce bu işlemciyi alayım mı? İleride sisteme RAM eklemesi de yapacağım. Ve bunu alırsam uzay kasa yapacağım muhtemelen :D En azından 1-2 ay için.

Fiyat farkına kesinlikle değer, 550W ya da 500W +80 PSU yeterlidir. Corsair VS550 öneririm. Kedi tüylerini temizlemesi sıkıntı olabilir, Hepsiburada üzerinden Aerocool ya da Dark kasalara bakabilirsin. PSU ve kasa olarak istersen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyat farkına kesinlikle değer, 550W ya da 500W +80 PSU yeterlidir. Corsair VS550 öneririm.
Anakart güzel mi? Çok fazla fark olmamak şartıyla bu daha iyidir dediğin bir anakart varsa olabilir.
3. Nesil Release'inden sonra acaba 1. ve 2. nesil Ryzen fiyatları düşer mi?
Ve bana kart çok ucuz geldi, daha ucuza bulma ihtimalim var mı?
Ve Nanokatolog.com'dan alınan ürünlerin garantisi nasıl oluyor?

Anakartla ekran kartı uyumunu isterseniz Asus'dan şaşmayın RX serisi için ama Gigabyte B450 anakart da güzeldir. Fiyat olarak ise düşüş elbette olur ama daha ne kadar düşebilir ki?
Nanokatalog'dan alacaksanız biraz bekleyebilirsiniz stok sorgulatma da fayda var. Sistemin toplam bütçesi nedir?

Anakartla ekran kartı uyumunu isterseniz Asus'dan şaşmayın RX serisi için ama Gigabyte B450 anakart da güzeldir. Fiyat olarak ise düşüş elbette olur ama daha ne kadar düşebilir ki?
Nanokatalog'dan alacaksanız biraz bekleyebilirsiniz stok sorgulatma da fayda var. Sistemin toplam bütçesi nedir?
3000 kadar bütçe. Asus istiyorum ben de, mesela bir Rog Strix RX 570 olsa, kim istemez. Ancak pahalı.
Nanokatolog'dan alacağım Sapphire kart, hangi firma üretiyor ben bilmiyorum. Asus mu üretiyor acaba? Garantisi nasıl oluyor bir de, garantilik bir durum olursa.

Nanokatalog'un garanti süreci biraz sıkıntılı oluyor diye şikayetlenen çok kişi vardı, Sapphire sadece AMD ekran kartlarını üretmektedir, en iyi soğutmaya sahip olurlar genelde.
RX 580 950TL
İ5 9400F 1050TL
B360 500TL
480GB SSD 360TL
600W Dark Kasa 480TL
Dostum en iyi böyle toplanabilir benim tavsiyem MB501 600W'dur ya da MB520 600W, ucuza bulursanız Aerocool 600W.
Bu kasa çok güzelmiş. Param yeterse bunu alacağım. Sertifikalı ve Xigmatek ama, kaliteli midir PSU'su acaba?

Dostum AMD'ye daha sıcak bakıyorum. Intel pek sevmiyorum, hem de bir tık daha pahalı. Ve benim linkini attığım kart 8 GB, linkini attığımı alacağım sanırım.

RX570 8GB'ı besleyebilecek bir kart olduğunu sanmıyorum, aynı fiyata %15 performans almak daha mantıklı, o kasayı önermiyorum hava sirkülasyonu kötü, görüntüden ibaret, içinde ki PSU'ya sistem emanet edilmez.
O değilde ilk defa AMD'ye sıcak bakan birini gördüm 🙂
R5 2600
B450
Attığım kart
3000MHz 2x8 RAM
İlk attığım PSU'yu alırsanız uzay sistem yapmanız lazım, tavsiye etmem. RAM'den kısabilirsiniz, 480GB SSD yeterlidir.

RX570 8GB'ı besleyebilecek bir kart olduğunu sanmıyorum, aynı fiyata %15 performans almak daha mantıklı, o kasayı önermiyorum hava sirkülasyonu kötü, görüntüden ibaret, içinde ki PSU'ya sistem emanet edilmez.
O değilde ilk defa AMD'ye sıcak bakan birini gördüm 🙂
R5 2600
B450
Attığım kart
3000MHz 2x8 RAM
İlk attığım PSU'yu alırsanız uzay sistem yapmanız lazım, tavsiye etmem. RAM'den kısabilirsiniz, 480GB SSD yeterlidir.
Ben AMD'ciyim, AMD burada daha çok tutuluyor zaten. Intel gibi i3 8100 gibi giriş seviyesi 4C modele 800-900₺ istemiyorlar.
Yüksek seviye oyunlarda 4 GB yetersiz kalacaktır diye düşünüyorum ben de. Aralarında zaten fiyat farkı yok gibi bir şey. Onu almak daha mantıklı gibi.
Ve kasanın önü cam değil ızgara, üstünde de ızgara var ve fan eklenebilir. Neden bu kadar olumsuz bahsettiniz?
Benim için HDD almak daha mantıklı şuan. Ucuz ve daha çok alan gerek. Çok şey indireceğim. İleride SSD alırım nasipse. 8 GB RAM aldıktan sonra.

Bilmiyorum ben de Cooler Master'ı severim, MB501 açık ara daha iyidir :)
HDD olarak Seagate öneririm.
Fan masrafına şu an girecek durumda değilsiniz :) Umarım yanlış anlaşılmamışımdır, 1-2 hafta sonra alırsanız 2600 indirime girebilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı