Sapphire RX 570 VBIOS güncelleme

Yer
Ege Bölgesi
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Sapphire Pulse RX 570 4 GB modeli kullanıcısıyım. Bugün aklıma ekran kartının VBIOS'unu güncellemek geldi ancak bir' tereddüt etmedim değil açıkçası. Aşağıda verdiğim linkteki VBIOS'u karta atacağım bazı hızların yükseltildiğini falan gördüm bir sorun yaşar mıyım? Yapmalı mıyım? Mevcut olan VBIOS'u yedekleme şansım var mı?

Son düzenleme:
Hızlar aynı zaten herhangi bir değişiklik yok, kartı riske attığınıza değmez. Garanti varsa da garanti de sorun çıkabilir. Performans arttırmak istiyorsanız RX 580 veya 480 BIOS'u atacaksınız. GPU-Z'den yedek almayı unutmayın. Pulse modellerinde Dual BIOS var, en kötü görüntü vermediğinde diğer BIOS'a geçersiniz.

Hocam peki linktekini yüklesem sorun çıkar mı? Bir de onu yükleyince sürücü konusu nasıl olacak?

Kendim RX570 Nitro+ kullanıyorum ve bios notlarında kartımın çekirdek frekansının düşürüldüğünü gördüm. Bios atmak bana mantıklı gelmedi. En güncel grafik sürücüsünü kullanmak en doğru seçenek olur.

Hocam emin olun bilemiyorum. Yabancı forumlarda araştırın bu konuda başarılı olan var ise onun adımlarını uygulayın. Ben yanlış bir şey yaptırmak istemiyorum. RX 470'e sanırsam 570 BIOS'u atılabiliyordu ama bunda durum nasıl bilemem. Riske giriyorsanız deneyebilirsiniz. Yanınızda ek çalışan bir kart ve çift PCI-E girişli anakart olursa tekrardan flashlama yapabilirsiniz. Ya da Dual BIOS özelliği ile kurtarabilirsiniz diye düşünüyorum.

Dual BIOS'a güveniyorum zaten. Bildiğiniz bilgili arkadaş varsa etiketlerseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…