Sapphire RX 5700 XT Nitro+ vs Palit RTX 2070S

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Bende almayı düşünüyorum da memnun musunuz sisteminizden? Sıcaklık değerleriniz nasıl? AMD'de çok fazla sürücü sorunu olduğu söyleniyor. Oyunlarda takılmalar falan oluyor, donmalar oluyor diyorlar bunlar doğru mu? Donmalar az da olsa oluyor mu yoksa hiç mi olmuyor. Bilgi veriseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Kartı 13 gündür kullanıyorum. Ben seçimimi ROG STRIX'den yana yaptım. Kullandığım kartın vidalardan dolayı ısınma problemi varmış ve bu olay benim de başıma geldi. İnternet'ten araştırma yaparsanız direkt konuyu göreceksinizdir hatta sosyalde dahi konusu var. Kart vida değişimi yapmadan yük altında 80 82 dereceye ( fanlar otomatik ) kadar rahatlıkla çıkıyordu vida değişimi yaptım ve ortalama 6 derece daha serin çalışıyor. Ufak bir fan ayarı ve birazda voltaj düşürmeyle 72 derecelerde geziyorum. Kartın stabil çalışması tarafına gelirsek ben herhangi bir siyah ekran , donma , takılma gibi bir şey yaşamadım gayet sağlıklı bir şekilde kullanıyorum ( Adrenalin 20.4.2 sürümüyle ). Kart hakkında sorun yaşayanlar var ama çok şükür ben herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Bana sorarsan almanda bir sakınca yok gönül rahatlığıyla alabilirsin.

V
Kartı 13 gündür kullanıyorum. Ben seçimimi ROG STRIX'den yana yaptım. Kullandığım kartın vidalardan dolayı ısınma problemi varmış ve bu olay benim de başıma geldi. İnternet'ten araştırma yaparsanız direkt konuyu göreceksinizdir hatta sosyalde dahi konusu var. Kart vida değişimi yapmadan yük altında 80 82 dereceye ( fanlar otomatik ) kadar rahatlıkla çıkıyordu vida değişimi yaptım ve ortalama 6 derece daha serin çalışıyor. Ufak bir fan ayarı ve birazda voltaj düşürmeyle 72 derecelerde geziyorum. Kartın stabil çalışması tarafına gelirsek ben herhangi bir siyah ekran , donma , takılma gibi bir şey yaşamadım gayet sağlıklı bir şekilde kullanıyorum ( Adrenalin 20.4.2 sürümüyle ). Kart hakkında sorun yaşayanlar var ama çok şükür ben herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Bana sorarsan almanda bir sakınca yok gönül rahatlığıyla alabilirsin.
Vida değişimi derken Ekstra para mı ödediniz yoksa içinden çıkıyor mu oraya tam anlamadımda. Bir de ne kadar ücret ödediniz karta acaba interneten baktımda 4500 falan mı.

V

Vida değişimi derken Ekstra para mı ödediniz yoksa içinden çıkıyor mu oraya tam anlamadımda. Bir de ne kadar ücret ödediniz karta acaba interneten baktımda 4500 falan mı.
Vida değişimi için Asus Müşteri hizmetlerini arıyorsunuz ve durumu anlatıyorsunuz. Müşteri hizmetleri zaten konuya hakim oldukları için vida değişimi yapabılabileceğini söylüyorlar. Eğer kabul ederseniz ya siz kartı onlara gönderiyorsunuz veya onlar vidaları ücretsiz bir şekilde adresine kargoluyorlar kargoda ücretsiz. Farz edelim Asus kartı aldınız bu sorunla hiç karşılaşmaya da bilirsiniz çünkü Asus kartların 2. serisinde bu sorunu hallederek piyasaya sürdüğünü söylüyor. Tarihten pek emin değilim ama büyük ihtimalle doğru 2020 Mart sonrasında kartlar bu sorun çözülmüş olarak piyasaya sürülmüş. Buraya kadar konuştuğumuz her şey Asus ROG Strix Radeon 5700XT OC için geçerli. Ben kartı 15 Mayıs 2020 tarihinde İncehesap Gaming gecesinden 3500 ₺ satın aldım.
V.

Vida değişimi derken ekstra para mı ödediniz yoksa içinden çıkıyor mu oraya tam anlamadımda. Bir de ne kadar ücret ödediniz karta acaba interneten baktımda 4500 falan mı?

Vida değişimi diye bahsettiğim şeyi resim olarak ekliyorum. Bu attığım fotoğraf sağdan soldan alınma değil. Direkt olarak ASUS'un tarafıma ilettiği bilgi. ASUS bunu PDF olarak gönderiyor ama ben PDF olarak atmayı bilmediğim için ekran görüntüsü olarak paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• 20200625_204957.jpg
    20200625_204957.jpg
    114,1 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
3800 TL AMD mimarili bir karta vermezdim. 2060'a bakmaya çalışırdım, eğer bütçe aynıysa.

3800 TL'yi 2060'a vermek mantıksızlık başka bir şey değil. RX 5700 XT=2070-2070S arasında 2060'a bakarsak RX 5600XT eşit o paraya 2060S alınmaz.
Paranızı aynı paraya daha iyi kart varken daha kötü bir kart alınmaz sırf NVIDIA diye.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı