Sapphire RX 5700XT WattMan hatası

Ctrl6

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Sapphire RX 5700XT kartımda özellikle Alt+Tab yaptığımda ekran 2-3 saniyeliğine gidip görüntü vermiyor. Ardından WattMan hatası yiyorum. AMD'nin hangi kartını kullanırsam kullanayım WattMan hatası başıma bela oluyor bir süre sonra. Bunun bir çözümü yok mu illa NVIDIA karta mı geçmek gerekiyor?
Ryzen 7 5700X.
8x2 16 GB RAM.
650W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Sapphire RX 5700XT kartımda özellikle Alt+Tab yaptığımda ekran 2-3 saniyeliğine gidip görüntü vermiyor. Ardından WattMan hatası yiyorum. AMD'nin hangi kartını kullanırsam kullanayım WattMan hatası başıma bela oluyor bir süre sonra. Bunun bir çözümü yok mu illa NVIDIA karta mı geçmek gerekiyor?
Ryzen 7 5700X.
8x2 16 GB RAM.
650W PSU.

AMD'nin belirli kartlarında olduğunu düşünüyorum çünkü RX580'imde bir kez bile bu hatayla karşılaşmadım başka bir AMD kartımda arada oluyordu. Şu an NVIDIA geçtim bir sorun yok

PSU modeli nedir? RX 5700 XT çok sıkıntı çıkaran bir modeldi.

Corsair CV650 şu an bu mesajı yazarken bile WattMan yedim mecbur cihazı yeniden başlattım.

AMD'nin belirli kartlarında olduğunu düşünüyorum çünkü RX 580'imde bir kez bile bu hatayla karşılaşmadım başka bir AMD kartımda arada oluyordu. Şu an NVIDIA geçtim bir sorun yok.

RX 500 serisinin birçok kartını kullandım bir kere bile WattMan yemeden sistemi kapattığım olmuyor maalesef.

Corsair CV650 şu an bu mesajı yazarken bile WattMan yedim mecbur cihazı yeniden başlattım.

RX 500 serisinin birçok kartını kullandım bir kere bile WattMan yemeden sistemi kapattığım olmuyor maalesef.

WattMan bir sürü sebebi var hepsi olabilir. Sürücü DDU ile silip temiz kurman lazım OC veya undervolt yaptıysan sıfırla. PSU yetersiz geliyor da olabilir. Sıcaklıklar çok yüksekde olabilir. BIOS güncelle Windows güncelle

CV550 kullanıyorum ben de, şu ana kadar bir sıkıntısını görmedim. AMD kartların böyle bazı sorunlu modelleri bileşen seçiyor da ondan sormuştum. Yani RAM, anakart veya PSU kaynaklı bir nedenden dolayı da bu Wattman tetikleniyor olabilir. Başka bir sistemde deneme şansınız varsa deneyin derim ekran kartını.

WattMan bir sürü sebebi var hepsi olabilir. Sürücü DDU ile silip temiz kurman lazım OC veya undervolt yaptıysan sıfırla. PSU yetersiz geliyor da olabilir. Sıcaklıklar çok yüksekde olabilir. BIOS güncelle Windows güncelle.

OC veya undervolt yok BIOS güncel Windows güncel sistemin bütün kararlılılk testlerini yaptım PSU RAM işlemci vb.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı