Sapphire RX 580 CS:GO düşük ayarlarda 70-74 derece

harunatci

Centipat
Yer
Şanlıurfa
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi
Arkadaşlar sistemimi söyleyeyim önce. Sistemim AMD Ryzen 5 2600, Sapphire RX580 8 GB Pulse 256 Bit, 16 GB 3200 MHz RAM 600W 80+ sertifikalı PSU. CS:GO'ya girer girmez ve en düşük ayarlarda oynamama rağmen 10 dk içerisinde ekran kartım 70-74 derecelerde seyrediyor. Valorant'ta bu kadar ısınmıyor orta ayarlarda oynadığım halde ve neden CS:GO'da bu kadar ısınma problemi yaşıyorum. Aşırı rahatsız edici bir durum MSI Afterburner'dan fan ayarı yaptım kendime Valorant'ta işe yarıyor fakat CS:GO'da yaramıyor fotoğraflarda da göründüğü gibi sıcaklıklar bu şekilde.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-09-06 at 17.08.56 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-09-06 at 17.08.56 (1).jpeg
    142,8 KB · Görüntüleme: 120
  • WhatsApp Image 2020-09-06 at 17.08.56.jpeg
    WhatsApp Image 2020-09-06 at 17.08.56.jpeg
    130,6 KB · Görüntüleme: 80
  • WhatsApp Image 2020-09-06 at 17.08.57.jpeg
    WhatsApp Image 2020-09-06 at 17.08.57.jpeg
    147 KB · Görüntüleme: 89
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet odam sıcak yani urfada yaşıyorum zaten buranın sıcaklığı ayrı bir konu odamda klima yok bir masa vantilatörü kullanıyorum oda bana vuruyor ancak ama kasamın içine hava akışı gayet iyi dediğiniz gibi yapacağım fan ayarlarını teşekkür ederim.
Fan ayarını yükseltmek yerine undervolt yaparsanız sıcaklık değerleri düşeceği için daha düşük fan ayarlarında kullanabilirsiniz. Hem de fan ömrünü azaltmamış olursunuz yüksek değerlerde kullanmayınca.

Fan ayarını yükseltmek yerine undervolt yaparsanız sıcaklık değerleri düşeceği için daha düşük fan ayarlarında kullanabilirsiniz. Hem de fan ömrünü azaltmamış olursunuz yüksek değerlerde kullanmayınca.

Undervolt yapabiliyorsanız iletişime geçmek isterim.

Undervolt yapabiliyor musunuz? Benim bilgim yok maalesef o konuda.
XFX RX 590 kullanıyorum. Namı diğer alev topu. Mecbur undervolt yaptım. Öncelikle kimse size şu şekilde undervolt ayarlarını yapacaksınız diyemez. Misal aynı kart aynı model dahi kullansak bile aynı ayarlarda ben stabil değerler alırken siz alamayabilirsiniz. Bu da ekran kartlarında kullanılan silikon kalitesi farkından kaynaklanıyor. Kendiniz deneme yanılma yöntemi ile kendi kartınız için çalışan stabil bir ayar bulmanız gerekli. Forum içerisinde birçok undervolt konusu ve rehberleri mevcut. Oralara bakın en azından fikir sahibi olursunuz. Bende elimden geldiği kadar size yardımcı olmaya çalışırım. İsterseniz undervolt ile ilgili yeni bir konu açabilirsiniz. Eğer yeni konu açarsanız beni de etiketleyebilirsiniz.
Undervolt yapabiliyorsanız iletişime geçmek isterim.
Dediğim gibi undervolt ile ilgili yeni bir konu açarsanız forum içerisinde benden daha bilgili kişilerde size yardımcı olabilir. Benimle iletişime geçmek isterseniz de Discord üzerinden konuşabiliriz. Discord kullanıcı adım brksaglam07 #2957.

Son düzenleme:
XFX RX 590 kullanıyorum. Namı diğer alev topu. Mecbur undervolt yaptım. Öncelikle kimse size şu şekilde undervolt ayarlarını yapacaksınız diyemez. Misal aynı kart aynı model dahi kullansak bile aynı ayarlarda ben stabil değerler alırken siz alamayabilirsiniz. Bu da ekran kartlarında kullanılan silikon kalitesi farkından kaynaklanıyor. Kendiniz deneme yanılma yöntemi ile kendi kartınız için çalışan stabil bir ayar bulmanız gerekli. Forum içerisinde birçok undervolt konusu ve rehberleri mevcut. Oralara bakın en azından fikir sahibi olursunuz. Bende elimden geldiği kadar size yardımcı olmaya çalışırım. İsterseniz undervolt ile ilgili yeni bir konu açabilirsiniz. Eğer yeni konu açarsanız beni de etiketleyebilirsiniz.

Dediğim gibi undervolt ile ilgili yeni bir konu açarsanız forum içerisinde benden daha bilgili kişilerde size yardımcı olabilir. Benimle iletişime geçmek isterseniz de Discord üzerinden konuşabiliriz. Discord kullanıcı adım brksaglam07 #2957.

Teşekkürler berk kardeşim sizi ekliyorum Discord'tan şimdi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı