Sapphire RX 580 kartta OCCT Power testinde ekran gidiyor

Bedbaht Şarlken

Hectopat
Arkadaşlar selam, RDR2 oynarken ekran gitmesi ve fanların son sürat çalışması sorunu yaşamam üzerine AMD kontrol merkezinden ekran kartına stres testi yaptım. 5 dakika kadar hiçbir sorun yaşamadım. Sonra OCCT 6.2.0 sürümünde RAM testi yaptım. Orada da sorun çıkmadı ve sonra Power testine soktum, saniyesinde ekran gitti ve ekran kartı fanları son sürat çalışmaya başladı. Ben de açma düğmesinde basarak sistemi kapattım. Sizce sorun sistemin neresinde? 1 senedir bu sorunu çözmeye uğraşıyorum. Ekran Kartım RX 580 Sapphire 8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Priz topraklı lakin eski bir priz ve AMD sürücü tarihi ne demek bilmiyorum hocam ama BIOS tarihi 2017 diyor sürücü ve yazılım ise 17 Haziran 2021.
AMD kontrol panelini açınca fotoğraftaki gibi sağdan üstteki kutudaki yeşil tikin solunda yazar. Sizde yeşil tik olmayabilir ama aynı yerdedir.
770814-radeon-software-ui-home-1260x709.jpg

AMD kontrol panelini açınca fotoğraftaki gibi sağdan üstteki kutudaki yeşil tikin solunda yazar. Sizde yeşil tik olmayabilir ama aynı yerdedir. Eki Görüntüle 1151872

17.06.2021 hocam.

Power yazan yer ise PSU kaynaklı gibi duruyor. OCCT'nin bazı sürümleri ise hata verebiliyor. Yanılmıyorsam sizin kullandığınız stabil olandı. @Mehan hocamın dedikleri de olabilir. Bazı sürücüler stabil çalışmayabiliyor. Ev tesisatı nedeniyle de sıkıntı yaşayanlara rastladım.

Hocam ama işte çok saçma bir durumla karşı karşıyayım, stres testinde yüksek kullanım ve sıcaklıkta sorun çıkmıyor ama güçlü oyunlarda ekran gidiyor yani daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım o tarihe göre son WHQL sürüm olan 21.6.1 olması lazım yine de önerilen sürücü seçeneğini seçip taratın.

Ben de yaşanan problem WHQL sürümünü kurunca tamamen olmasa da azalmıştı.

Bilgisayarcıda bu sorunun yaşanmadığından eminseniz yener999 hocanın da dediği gibi ev tesisatında sorun olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı