Sapphire RX 6600 alınır mı?

Sapphire Radeon RX 6600 Pulse 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı almayı düşündüğüm site burası arkadaşlar Sapphire modeli kötü diyenler olmuş. Bazı yerlerde gördüm sizce de öyle mi? Diğerlerinin fiyatı biraz yüksek alsam üzer mi WattMan denen sorun nasıl çözüldü mü? Sorun yaşar mıyım? Kullan arkadaşlar varsa yazabilirse sevinirim.

Merhaba, ben kullanıyorum. Biraz bahsedeyim.
İlk olarak Sapphire modeli diğer modellere göre (XFX, ASUS) daha sıcak çalışıyor. Ortalama sıcaklık tam yükte 74-76 derecelerde. Hotspot ise 92 dereceyi çok aşmıyor. Sıcaklık olayı ekran kartına bir sorun teşkil etmez ama sıcaklık takıntınız varsa başka bir modele bakabilirsiniz.
Bir çözüm olarak ise ekran kartının fanlarını hızlandırırsanız sıcaklığı düşürebilirsiniz ama gerek olduğunu düşünmüyorum.
WattMan'la hiç karşılaşmadım. WattMan hatası RX 6000 serisinde daha nadir oluyormuş duyduğuma göre. Bunlar dışında oldukça güçlü bir kart.
Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

İlk olarak Sapphire modeli diğer modellere göre (XFX, ASUS) daha sıcak çalışıyor. Ortalama sıcaklık tam yükte 74-76 derecelerde. Hotspot ise 92 dereceyi çok aşmıyor. Sıcaklık olayı ekran kartına bir sorun teşkil etmez ama sıcaklık takıntınız varsa başka bir modele bakabilirsiniz.
Bir çözüm olarak ise ekran kartının fanlarını hızlandırırsanız sıcaklığı düşürebilirsiniz ama gerek olduğunu düşünmüyorum.
WattMan'la hiç karşılaşmadım. WattMan hatası RX 6000 serisinde daha nadir oluyormuş duyduğuma göre. Bunlar dışında oldukça güçlü bir kart.

Hocam Plus'e modelerinin hepsi sıcak çalışıyor zaten bende de RX570 var pluse 75 derece tam yükte ama oyunlarda 66 gösteriyor.

Takıntım yok ama var arasındayım yani şunu bilmek istiyorum bu ısınma sorunu herhangi bir hataya veya donanımsal arızaya sebebiyet verir mi?

Giriş seviyesinden ziyade bu kart diğer akranlarına göre daha küçük. İlk kutudan çıkardığımda "Acaba tek fan koyacaklardı da vazgeçip 2 tane mi koydular?" diye düşünmüştüm. Sıcak çalışması dışında hiçbir sorunu yok kartın.
Bütçe kurtarıyorsa XFX olanını tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Zaten mesh kasa ile kullanıyorum ve odam soğuk sıcak bir odada da değilim :D

Giriş seviyesinden ziyade bu kart diğer akranlarına göre daha küçük. İlk kutudan çıkardığımda "Acaba tek fan koyacaklardı da vazgeçip 2 tane mi koydular?" diye düşünmüştüm. Sıcak çalışması dışında hiçbir sorunu yok kartın.
Bende RX 6500XT var o soğuk çalışıyor 60 dereceyi hiç geçmedi oyunlardayken bile

@Slenders biraz Undervolt ile 5-10 derece düşürülür herhalde RX6600'ün sıcaklıkları.
Benim RX580 ısınmasın diye kasanın ön kısmındaki -ızgara panel değildi bendeki- camı söküp biraz Undervolt yapıp bir de V-Sync'i açarak kullanıyordum. Böylelikle 76 dereceyi geçmiyordu. O da Pulse serisindendi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı