Elektronik Sapphire RX 7900 XT 19.999 TL!

İyide ben bu mesajı alıntıladığım adam referans XT'ler sorunsuz yazdığı için yazdım, AIB'ler zaten sorunsuz.

Sistem özelliklerin ve kasa soğutmanı bilmiyorum. Satın aldığın kart XT'mi yoksa XTX mi? Bir de Zero fan bende çalışıyor. YouTube izlerken falan fanlarım asla dönmüyor. Son olarak 100 derece hotspot gören kart, detaylıca belirtiğim gibi muhtemelen arızalıdır. Değişim isteme hakkına sahipsin ama dediğim gibi XT kartlarda 100 derece hotspot gören kart görmedim, okumadım.

WattMan hatası ekran kartı hatası değildir, bu yaygınca bilinen bir yanılgıdır. WattMan sizin güç kaynağınızın yeterli voltaj gerilimini sistem genelinde sağlayamaması ile oluşan sistem hatasıdır aslında. NVIDIA kartlar bu tip hataları daha az görürsünüz çünkü GPU farklı yapıya sahip Driver'dan çok donanım hatasıdır WattMan. 650W Corsair VS serisi maalesef 7600X ve RX 7900 XT kombinine yeterli gelmedi bende, biraz da eskiydi. 850W Gold bitfenix PSU geçiş yapınca hiçbir sorun yaşamadım.

Sorunun sistem geneli ile alakalı olduğunu en basit anlama yöntemi, ekran kartı GPU hızını ve BIOS içerisinden CPU hızını kilitle. Değişken olmasın, OC olmasın sabitle hızları. Sorunun %90 çözülecektir. Güç dağılımı PSU kalitesi düşük olan sistemler maalesef AMD WattMan hatasına mahkum oluyor

Ama tekrar söylüyorum hotspot sıcaklık derecen 100 derece seviyesindeyse kartı değişime yolla çünkü kart soğutucu bloğun arızalı demektir. 7900 XTX için sözüm. 7900 XT'de rastlayan olmamış soruna ama sendeki kartta olabilir, olmaz diye bir şey yok.

Ben GeForce Experience kullanmıyorum.Sürücüyü indirirken iki seçenek çıkıyor zaten. Sadece grafik kartı sürücüsünü indirip kuruyorum. Sizin bahsettiğiniz ayar sorunlarını yaşamadım. Bir de öyle deneyin.

NVIDIA'nın pazarlama stratejisi bu şekilde maalesef. Geçen yıl da aynısını yaptı. O DLSS teknolojisine güveniyor. Bir de gözden kaçırdığınız şu durum var GDDR6X bellekler daha hızlı olduğu için daha az doluyor. Eklediğim resimde bellek kullanım miktarına bir bakın.

Dosya Ekleri

• 4237C0EE-39F1-45A5-8CA5-B77754984F66.png
    3,8 MB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
Bende aynı mantıkla AMD aldım da bir daha AMD'ye elimi sürmem, yazılım güncelleyince çöp oluyor WHQL de kalıyorum onda bile yapıyor. Daha fazla enerji, daha fazla ısınma ve bu yüzden termal macun ömrü daha az oluyor değişince garanti ölüyor.

DLSS 2 ve 3 bir de Ray Tracing performansını eklediğinizde AMD sınıfta kalıyor. Eğer Ray Tracing kullanmıyorsanız sadece DLSS için bile alınır. AMD'nin upscale teknolojisi hala daha çok kötü bir durumda.

An itibariyle 18.998 liraya geriledi. Sol avcum kaşınıyor.

An itibariyle 18.998 liraya geriledi. Sol avcum kaşınıyor.
Bu fırsat kaçmaz, hiç düşünmeden alın kaşıntınız gitsin hocam. RX 7900 XT Oyundan atma sorunu, RX 7900 XT siyah ekrana düşme, RX 7900 XT Wattman hatası nasıl çözülür? gibi konularınızı görmek için şimdiden sabırsızlanıyoruz.

NVIDIA kart aynı fiyata varsa muadili tercih edilir. Mesela ben 23300 TL'ye RX 7900 XTX aldım. Muadili RTX 4080 fiyatları en düşük 29000 TL'den başlıyor. NVIDIA fiyatlarını abartmasa aslında zaten birçok kişi NVIDIA tercih eder. Ama şu anki fiyatlarda NVIDIA resmen gidin AMD alın diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…