Elektronik Sapphire RX 7900 XT 19.999 TL!

NVIDIA kart aynı fiyata varsa muadili tercih edilir. Mesela ben 23300 TL'ye RX 7900 XTX aldım. Muadili RTX 4080 fiyatları en düşük 29000 TL'den başlıyor. NVIDIA fiyatlarını abartmasa aslında zaten birçok kişi NVIDIA tercih eder. Ama şu anki fiyatlarda NVIDIA resmen gidin AMD alın diyor.
Aslında tam tersi oluyor. Normalde AMD kartlar oldukça F/P olur, bu dönem ise NVIDIA daha mantıklı geliyor. O fiyat bandında RT, DLSS 3.0 ve FG için 5-6 bin TL fazla verilir çünkü; ben olsam veririm yani. 7900XTX tercih edilir olmak istiyorsa 20.000 TL civarındadır olmalı.

7900XT de fiyat olarak 4070Ti ile kapışıyor. 7900XT raster performansında daha iyi olsa da ben olsam 4070Ti tercih ederim. Yukarıda saydıklarımdan ötürü.

Aslında tam tersi oluyor. Normalde AMD kartlar oldukça F/P olur, bu dönem ise NVIDIA daha mantıklı geliyor. O fiyat bandında RT, DLSS 3.0 ve FG için 5-6 bin TL fazla verilir çünkü; ben olsam veririm yani. 7900XTX tercih edilir olmak istiyorsa 20.000 TL civarındadır olmalı.

7900XT de fiyat olarak 4070 Ti ile kapışıyor. 7900XT raster performansında daha iyi olsa da ben olsam 4070 Ti tercih ederim. Yukarıda saydıklarımdan ötürü.

Ben zaten kartı 2K çözünürlükte kullanıyorum onun için DLSS veya FSR gibi bir şeye ihtiyaç duymuyorum. Aradaki 6 bin TL'lik farka gidip işlemci alırım daha iyi benim için.

Ben zaten kartı 2K çözünürlükte kullanıyorum onun için DLSS veya FSR gibi bir şeye ihtiyaç duymuyorum.
Ben de 2K için alırım alırsam ama 2K için de 4070Ti - 7900XT karşılaştırması için daha mantıklı oluyor o halde söylediklerim. 4K'da kullanıyor olsaydınız da 7900XTX'dense 4080 daha mantıklı gelebilirdi, işinizi görüyorsa ne mutlu.

Ben de 2K için alırım alırsam ama 2K için de 4070 Ti - 7900XT karşılaştırması için daha mantıklı oluyor o halde söylediklerim. 4K'da kullanıyor olsaydınız da 7900XTX'dense 4080 daha mantıklı gelebilirdi, işinizi görüyorsa ne mutlu.

Buradaki mesele ne oynadıklarına göre değişiyor. Rekabetçi bir oyun oynuyorsa hangisinin fiyatı daha makul ise o tercih edilir. Ama hikayeli oyun oynanıyorsa NVIDIA bence daha mantıklı tercih olur DLSS'den dolayı.

Ben zaten kartı 2K çözünürlükte kullanıyorum onun için DLSS veya FSR gibi bir şeye ihtiyaç duymuyorum. Aradaki 6 bin TL'lik farka gidip işlemci alırım daha iyi benim için.

RX 7900 XTX ve RTX 4080 arasında ki farkı kastediyorsanız şu an için en dip RX 7900 XTX ile RTX 4080 arasında 3K fark var.

Ben kendi aldığım fiyat için söylemiştim 23300'e almıştım.

A tamam ilk çıktığı zaman ki "FE" kartlar evet o zamanlar o fiyata bulunabiliyordu şu an "FE" kartlar Sapphire Pulse ve XFX Merc'ten daha pahalı :D NVIDIA "FE" kartlar Türkiye'ye gelmedi muhtemelen gelse fark yine 3K civarı olurdu ki, bence iki kart arasında ki fark için 3K normal ve kabul edilebilir bir fark. Bu arada RX 7900 XTX'te güzel bir kart elbette fakat işin içine biraz iş için kullanım, biraz RT performansı ve DLSS 3 girince ibre RTX 4080'e kayıyor, en azından benim alma nedenim bunlardı.

A tamam ilk çıktığı zaman ki "FE" kartlar evet o zamanlar o fiyata bulunabiliyordu şu an "FE" kartlar Sapphire Pulse ve XFX Merc'ten daha pahalı :D NVIDIA "FE" kartlar Türkiye'ye gelmedi muhtemelen gelse fark yine 3K civarı olurdu ki, bence iki kart arasında ki fark için 3K normal ve kabul edilebilir bir fark. Bu arada RX 7900 XTX'te güzel bir kart elbette fakat işin içine biraz iş için kullanım, biraz RT performansı ve DLSS 3 girince ibre RTX 4080'e kayıyor, en azından benim alma nedenim bunlardı.

Aslında dediğiniz gibi en önemli şey tercih yaparken ne için kullanacağınız.

Aslında dediğiniz gibi en önemli şey tercih yaparken ne için kullanacağınız.

Kesinlikle öyle. Ben de şu an 2K'da kullanıyorum mesela, bu kartlar 2K oyunculuk için çok fazla kartlar ve sadece oyun için kullanılacak bir kart olarak bakılıp RX 7900 XTX alan birine RTX 4080 alsaydın demem ben şahsen veya iki kart arasında kalan birine modellerine bakıp beğendiğin modeli al diyebilirim hangi marka çip kullandığından bağımsız olarak. :)

İnsanlar WattMan hatasından çok çekti. Bende RX 580 Nitro+ vardı çıktıktan 7 ay sonra satın almıştım. Bende çok çektim, tüm sistem bileşenleri sıfır ve bilgisayarı iyi bilen birisiyimdir. Ama çözümü bulmak için aylarca uğraşmıştım. Bulduğum çözüm kartı var olan hızların biraz altında GPU hızı ile sabitlemek olmuştu. 1315MHz olan RX 580 hızını 1200MHz düşürmüştüm yanlış hatırlamıyorsam ve fanları da sabit hıza kilitleyip aşmıştım sorunu. Birkaç yıl sonra RTX 2060 Super'e geçip kurtulmuştum.

Şimdi direk NVIDIA RTX 4070 Ti alıp devam etmek istedim ama içime sinmedi o paralara mevcut RTX 2060 Super kartımdan 4 GB daha fazla önbelleği olan ve 1440P'de önümüzdeki yıl çıkacak oyunlarda bana zorluk çıkartacağı düşüncesi geldi aklıma.
RX 7900 XT aldım ve daha ilk 3 saat sonrasında WattMan yedim ve film başladı benim için. Dedim ki bazı şeyler hiç değişmezmiş. Derken güç kaynağımı değiştirdim eski sistemden sonra değiştirmemiştim. Sorunun %95 çözüldüğünü fark ettim ve sonrasında 7000 serisi için özel yayınlanan driver ile sanırım 2 ay oldu daha WattMan hatası almadım.

Kanser eden WattMan tarih oldu mu? Zannetmiyorum ama sanırım AMD sonunda bir şeyleri düzeltmeye başladı. Kart donanım olarak dediğim gibi çok iyi. FSR 3.0 gelince çok daha iyi olacak ama gönül isterdi ki RTX 4070 Ti 16 GB VRAM sahibi olsaydı. Her yıl düzenli yükseltme yapıp ekran kart alıp değiştirecek adam gitsin direk RTX 4070 Ti satın alsın. Ciddiyim bu konuda. Ama parası kısıtlı ve 3-4 senede bir upgrade yapabilen adam iyi düşünsün.

Ben unutmadım 3GB VRAM, 6 GB VRAM, 11GB VRAM olaylarını NVIDIA'nın. RTX 3060'a 12 GB VRAM koyan kafa ile RTX 4070 Ti için 12 GB VRAM yeter diyen kafa, aynı kafadır. Bu kafalar bütçesi kısıtlı, ekonomisi kötü ülkemizde maalesef yarardan çok zarar getirir. Tamamen benim şahsi görüşümdür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı