Elektronik Sapphire RX 7900 XT 19.999 TL!

hocam bende rx 7900 xt düşünüyorum ve sistemi uzun süre götürmesini istiyorum.Biraz daha verip 4070 ti mi almalıyım?Baya kararsız kaldım.Wattman olayında psu yüzünden mi oluyor?

hocam bende rx 7900 xt düşünüyorum ve sistemi uzun süre götürmesini istiyorum.Biraz daha verip 4070 ti mi almalıyım?Baya kararsız kaldım.Wattman olayında psu yüzünden mi oluyor?
Ne kadar uzun süreli kullanacağına bağlı hocam. 2.5-3 seneye değiştiririm diyorsan 12 GB VRAM yeterli olur DLSS ile birlikte çoğunlukla. Bazen VRAM'i zorlayacak oyunlar çıkabilir, bknz: Hogwarts Legacy, ama genel olarak yeterli olur diye tahmin ediyorum. 7900XT 4K oyun için daha uygun bir kart VRAM'i dolayısıyla. 4070Ti ise DLSS 3.0 ve FG sayesinde şu anda önde. FSR 3.0 çıktığında nasıl olacak, kaç oyun destekleyecek bilinmediği için 4070Ti daha mantıklı bir seçenek gibi duruyor. DLSS 3.0 ve FSR 3.0 arasında görüntü kalitesi olarak çok fark olacağını sanmıyorum, DLSS 2 daha iyi olsa da FSR 2.0 ile aralarında ufak farklar vardı, özellikle 1440p ve yukarısında.

Yok ben alır ömürlük kullanırım diyorsan ileride zorlanabilirsin 4070Ti'ın VRAM'i ile. Bu arada dediklerimi tamamen 1440p için yazdım, 1080p kartı değil ikisi de. Öyle bir düşünceniz de yok sanırım ama yine de teyit edeyim.

Referans tasarıma gerek yok , 20499 tl ye custom soğutuculu model var.
Her nekadar 4070ti güzel bir kart olsada 12gb olayı artık baya bi sınırda .
7900 xt şöyle bi 17 ~ 18 bin bandına inse 4070ti nin pabucunu tam anlamıyla dama atabilir.

Vatanda ara sıra fiyatı düşüyor.

Kararımı rx 7900 xt ten yana kullandım.Bugün kart geldi ve kurulumunu yaptım.4k monitörüm baya kendine geldi oyunlardaki detay çok memnun etti.Sadece işlemcide darboğaz yaşıyorum ryzen 5 3600 vardı, hogwarts legacy de hangi ayara çeksem görüntü kırılmaları oluyordu.Onunda yerine ryzen 7 5800x3d işlemciyi sipariş ettim.750 w ta öncesinde psu almıştım.Vatan da ki indirimlere şaşırmaktan çok kararsız kaldım daha da piyasa düşer mi diye ama ne olacağını bilemediğim için aradan çıkardım hepsini..İlerleyen zamanlarda daha da düşerse kısmet deriz artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…