Sapphire RX570 8 GB ile GTX 1650 takaslanır mı?

Furkan Borak

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli, Karamürsel
Sapphire RX570 8 GB ile 1650OC phonix takaslanır mı? Sınıf arkadaşımla takaslayacağım çok anlamıyor. Onun ki Sapphire RX 570 8 GB Nitro.

Benimki 1650 tek fan OC phonix. Takaslamalı mıyım? İkimizin kartı da temiz ve 2 yıllık.

Ben olsam takaslamam. Driver desteği de kesildi diye biliyorum, siyah ekran Wattman gibi sorunlardan yarın başın ağrırken arkadaşın mis gibi oyununu oynar. Kartı yeni oyunlara da optimize olur driver sayesinde.

RX 570, GTX 1050 Ti ile GTX 1060 arasında bir kart değil mi? Takaslayabilirsiniz, GTX 1650 daha güçlü olması gerek.

RX 570 bire bir GTX 1060 rakibi, hatta 3GB'lık 1060'ı direk geçiyor 6 GB'lık ile de oyunlarda yer yer birbirlerini geçse de çok benzer performans veriyorlar. Ancak burada da güncel oyunların 1080P'de 8 GB VRAM'i dahi zorlamaları ile RX 570 8 GB yüksek VRAM tüketen oyunlarda yine daha başarılı. Ek olarak GTX 1650 bir iki istisna oyun hariç RX 570 ve GTX 1060'ın bariz gerisinde. GTX 1650 Super olsa daha performanslı denilebilirdi.

RX 570 bire bir GTX 1060 rakibi, hatta 3GB'lık 1060'ı direk geçiyor 6 GB'lık ile de oyunlarda yer yer birbirlerini geçse de çok benzer performans veriyorlar. Ancak burada da güncel oyunların 1080P'de 8 GB VRAM'i dahi zorlamaları ile RX 570 8 GB yüksek VRAM tüketen oyunlarda yine daha başarılı. Ek olarak GTX 1650 bir iki istisna oyun hariç RX 570 ve GTX 1060'ın bariz gerisinde. GTX 1650 Super olsa daha performanslı denilebilirdi.
RX 570 isterse 16 GB VRAM'a sahip olsun düşük-orta ayarlar üstüne çıkamadığı için (yeni oyunlarda) kartın 8 GB VRAM'ının bir değeri yok.

@Mortis06, anlıyorum. @ErenY'nin dediği gibi RX 500 serisi kronik sorunlu. Şahsen riske atmak istemezdim. Ayrıca kartın gücü belli. Kartın gücü belliyken VRAM'in çok da bir önemi yok.

Yani 1650 ile RX570 takaslamayayım mı? Bütün incelemeler de açık ara RX570 çok daha iyi. Benimki tek fan ve gücü yetersiz kalıyor. 4 GB VRAM FiveM için yetmiyor. Artı olarak RX570 saf güç olarak daha iyi diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 570 isterse 16 GB VRAM'a sahip olsun düşük-orta ayarlar üstüne çıkamadığı için (yeni oyunlarda) kartın 8 GB VRAM'ının bir değeri yok.

Forza Horizon 4-5'de yüksek ayarlara çıkabiliyor.

@Mortis06, anlıyorum. @ErenY'nin dediği gibi RX 500 serisi kronik sorunlu. Şahsen riske atmak istemezdim. Ayrıca kartın gücü belli. Kartın gücü belliyken VRAM'in çok da bir önemi yok.

Ben uzun süre RX 570 kullandım ki kartı kardeşim halen kullanıyor, kronik sorunlu dediğiniz WattMan hatasını güç seçeneklerindeki hızlı başlangıç seçeneğini kapattığınız an bir daha sorunu yaşamıyorsunuz. Ben RX 570 mükemmel al demiyorum, ancak VRAM'in çok önemi yok dediğiniz olay yine Forza gibi bazı oyunlarda düşük VRAM uyarısı ve oyunun sürekli droplanması olarak karşımıza gelebiliyor. Yine ekleyeyim RX 570'i al demiyorum ancak GTX 1650 ile kıyaslamak dahi hatalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı