Sapphire RX570 DVI to VGA Dönüştürücüyle Kullanılır mı?

156318

Kilopat
Makaleler
5
Merhabalar. Hepsiburada üzerinden 750 liraya Sapphire RX570 4 GB mini ITX satın aldım. 230 Watt PSU ile kullanacağım. Önceki ekran kartım HD6790 idi. İşlemcim i5 3570K. Bu ekran kartında DVI girişi var mı? Monitörümde DVI girişi yok. HD6790 da VGA olmadığı için DVI VGA dönüştürücü kullanıyordum. Bu ekran kartında da aynı dönüştürücüyü kullanabilecek miyim? Sizce nasıl bir seçim yapmışım? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Hepsiburada üzerinden 750 liraya Sapphire RX570 4 GB mini ITX satın aldım. 230 Watt PSU ile kullanacağım. Önceki ekran kartım HD6790 idi. İşlemcim i5 3570K. Bu ekran kartında DVI girişi var mı? Monitörümde DVI girişi yok. HD6790 da VGA olmadığı için DVI VGA dönüştürücü kullanıyordum. Bu ekran kartında da aynı dönüştürücüyü kullanabilecek miyim? Sizce nasıl bir seçim yapmışım? Şimdiden teşekkürler.
Dönüştürücü tamam olur da o PSU ile sistem çalışmaz ya da hiç durmadan donar. Acilen değişmesi gerek.

Kullanmamanız için bir neden yok. Ben GTX 1660 ti ekran kartımı 720p monitörümde 1080p yaparak kullanıyorum ayrıca maalesef güç kaynağı yetersiz gibi. En az 450w bir psu lazım. Dönüştürücü önerim ise : Blueway Projeksiyon Uyumlu HDMI TO VGA Kablo Çevirici Fiyatı

Yeterince memnunum ayrıca ucuz.

Kullanmamanız için bir neden yok. Ben GTX 1660 ti ekran kartımı 720p monitörümde 1080p yaparak kullanıyorum ayrıca maalesef güç kaynağı yetersiz gibi. En az 450w bir psu lazım. Dönüştürücü önerim ise : Blueway Projeksiyon Uyumlu HDMI TO VGA Kablo Çevirici Fiyatı

Yeterince memnunum ayrıca ucuz.
Neden 1080P yapıyorsunuz ve o şekilde görüntü daha bulanık olmuyor mu ? Bu arada konu sahibinin elinde zaten dönüştürücü varmış.

Şahsi fikrim de PSU yu en yakın zamanda yenilemen. Dönüştürücüde sıkıntı olmaz. Eğer kısa sürede PSU yenileyemeyeceksen bilgisayarı yük altına sokmadan dikkatli bir şekilde kullanman gerekir. Oyun falan oynamamalısın yani.
PSU olarak ise Corsair VS Serisi VS450 450W 80PLUS PSU | ITOPYA böyle bir seçenek düşünülebilir. Tabi iyice araştırdıktan içine sindikten sonra almalısın.

Neden 1080P yapıyorsunuz ve o şekilde görüntü daha bulanık olmuyor mu ? Bu arada konu sahibinin elinde zaten dönüştürücü varmış.
Hayır neredeyse hiçbir fark yok gibi. Eğer görüntünuz bulaniksa tam ekran oynamayın. Çerçevesiz ayarında oynayın. 1080p yapmamın nedeni hem ekran kartı kullanımını artırmak hem de drop yemeyip yüksek fps almak ve stabil olmak. Bana kalırsa daha da kaliteli oluyor görüntü.

Bende bazı durumlarda (Cubase, Reaper gibi DAW programlarını kullanırken) 720P monitörümü 1080P ye ölçekleyip kullanıyorum. Kalite düşüyor ama alanım arttığı için daha rahat çalışabiliyorum.

Ekran kartının web sitesinden bakıldığında DP, HDMI ve DVI çıkışları olduğu gözüküyor. Muhtemelen yine DVI to VGA dönüştürücü işinizi görecektir. PSU konusunda değişime gitmenizi öneririm.

sapphirerx570miniitx.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı