Sapphire RX580 ekran kartıyla BIOS'a giremiyorum

Daha fazla  
Meslek
Doktor
Sapphire RX580 Pulse 8 GB versiyonu ekran kartım var. Ben kartı aldığımdan beri bir türlü BIOS ekranına giremiyordum. Sorunun anakartımda olabileceğini düşünüyordum ama hem kuzenimin çok eski ekran kartını sistemime taktığımda hem de arkadaşımın RTX 2060 kartını taktığımda BIOS ekranının geldiğini gördüm. Benim kendi kartım takılı olduğunda Windows oturum açma ekranı gelene kadar Full siyah ekranda kalıyor hatta monitörümün görüntü geldiğini gösteren mavi ışığı bile yanmıyor. Yani ben ilk kez görüntüyü Windows oturum açma ekranında görüyorum. Ancak başka bir kartla denediğimde ise bilgisayarın anakart tanıtım ekranını BIOS'a giriş kısımlarını falan görebiliyorum. Bu sorun herhangi bir ayar kaynaklı mıdır yoksa kartta bir sorun mu var demektir? Yakın zamanda başka bir sorun nedeniyle kartımı servisine yollamıştım ancak bir problem yok deyip geri yollamışlardı. Bu bir sorun olsa o zaman fark etmezler miydi?

Bunun sebebi şu, ekran kartınızın VBIOS'u bilgisayardaki UEFI durumunu desteklemiyor. Ekran kartının üstündeki BIOS Switch'ini kullanıp öbürüne geçin. Alternatif bir çözüm olarak BIOS'ta CSM ayarını aktifleştirin.

Ekran kartı üzerindeki BIOS Switch'i derken bir tuş tarzı bir şey mi yoksa bir ayar mı?
Düzeltme: Arkadaşlar sorunumun çözümünü bulmuş durumdayım. Kartı sipariş ettiğim Display Port kablosuyla bağladığımda Bios ekran kısmı geldi. HDMI kablosuyla bağlandığında görüntü geç geliyor hatta Windows ekranına kadar hiç gelmiyormuş. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar varsa değerlendirmelerinde fayda var.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı