Sapphire RX590 Nitro+ SE sistemi test etmek için program önerisi

İyi günler forumdaşlarım,

Sistemimi(Daha kurmadım. UEFİ kurulum yapıp, yönlendirmeniz doğrultusunda; bileşenleri ilk defa birleştireceğim), zararsız ve tam anlamıyla test etmek için yazılım önerebilir misiniz?(Çoğu firmanın yazılımı olduğu için hangisinin gerçeğe yakın veya donanımlara zarar verebilme ihtimalini bilmediğim için sizlerin yardımına ihtiyacım var.)

Anakartı güncellememe gerek var mı?(MAX serisi olduğu için Ryzen 3000 serisini tanıdığını hepimiz biliyoruz ama güncelleme konusunda aydınlatın.)

Sistem,

Ekran kartı: Sapphire RX590 Nitro+ Special Edition
Anakart: Msi B450 Gaming Plus Max
İşlemci: Amd Ryzen 5 3600X
Ram: Cruciak Ballistix Sport LT Gray 3000MHz CL15 (2X8)
PSU: FSP Hydro G 850 80+ Gold Full Modüler
Moderatör Bey, aynı konuyu doğru kategoriye açtığım halde neden kapattığınızı öğrenebilir miyim?

Son düzenleme:
Hocam ben de aynı sistemi toplamayı düşünüyorum ama işlemci biraz yüksek gibi darboğaz sorunu yaşanır mı acaba?

Neredeyse aynı sistem bende de var Ryzen7 2700X Sapphire RX590 s. E anakartım Gigabyte B450M S2H herhangi bir problem yok ekran kartı Witcher 3 hairworks açık halde 60-65 FPS arası ve 73 dereceye kadar ulaşıyor ama 74 görmedim daha. Ve ekran kartının fan sağlığı derece gibi özellikler için de Sapphire TRIXX uygulamasını indirin öneririm.

Neredeyse aynı sistem bende de var Ryzen7 2700X Sapphire RX590 s. E anakartım Gigabyte B450M S2H herhangi bir problem yok ekran kartı Witcher 3 hairworks açık halde 60-65 FPS arası ve 73 dereceye kadar ulaşıyor ama 74 görmedim daha. Ve ekran kartının fan sağlığı derece gibi özellikler için de Sapphire TRIXX uygulamasını indirin öneririm.

Biostan islemcinin voltajini autodan manuel kendiniz girin simdiki voltajini dusurun ekran kartinin da sicakliginin dustugunu goreceksiniz.

ve herhangi bir performans kaybı yaşamayacağım herhalde deneyeceyeğim teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

hocam ben de aynı sistemi toplamayı düşünüyorum ama işlemci biraz yüksek gibi darboğaz sorunu yaşanır mı acaba ?
Kusura bakmayın, nedense konuya üyelerin mesaj bildirimi gelmedi. Konuyu unutmuşum.
@myfikirler forumdaşımın dediği gibi: "İşlemcinin güçlü olmasıyla darboğaz olmaz; ekran kartının gücü kadar oyuna etki olur."
Darboğaz sorunu, işlemcinin ekran kartını besleyemediği(yetemediği) zaman ortaya çıkar ki; topladığım sistemde ki işlemci(Amd Ryzen 5 3600X) ile RX590 da darboğaz yaşamanız söz konusu değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı