Sapphire RX590 Wattman Ayarları

Nachhall

Hectopat
Katılım
23 Eylül 2019
Mesajlar
16
Yeni aldığım sistemde Radeon ayarlarını karıştırırken bu ayarlarla karşılaştım, sizce herhangi bir değişiklik yapmama gerek var mı? Veya kartın performansını sınırlayan herhangi bir şey var mıdır?
Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı 2.PNG
Ekran Alıntısı 3.PNG
4.PNG
 
Peki bu WattMan benim ekran kartı performansını sınırlıyor mu? yoksa optimize mi ediyor?


Rx590 eski kartım. Ayarlarla oynadığında bazen hata verip yeniden başlayabilir.Güncel driver o kart için gayet başarılı .En son driveri kullanıp ayarları ellemeyin kartınız en iyi performansta çalışır.
 
Performanstan ödün vermeden, daha az güç tüketip daha az ısınması ve buna bağlı olarak daha sessiz çalışması için undervolt yapabilirsin.
 
Birtakım ayarları (Fan hızı, voltaj gibi) kısabilir ya da artırabilirsin. Yani Undervolt ya da Overclock yapabilirsin. Bu soruyu sorduğuna göre bu konuda pek bir şey bilmiyorsun, bulaşmanı da hiç tavsiye etmem. UV ve OC bilirkişinin elinde harika sonuçlar çıkartır ama bilmeyen biri kurcalarsa kartı bile yakabilir.
 
Birkaç gün sonra başını duvarlara vurmak istemiyorsan bu ayarlara dokunma derim. Zira yanlış bir ayarla kartı yakabilirsin bile ☺
 
Birkaç gün sonra başını duvarlara vurmak istemiyorsan bu ayarlara dokunma derim. Zira yanlış bir ayarla kartı yakabilirsin bile ☺

Bunun gerçekten olabileceğini düşünüyor musunuz?
Wattman kartın orjinal overlock, underclock ve fan yönetimi uygulamasıdır. Standart hali standart halidir.

İsterseniz overclock veya underclock ya ds undervolt yapabilirsiniz. Buradan yapılan bir ayarla kart yanmaz ya da bozulmaz. Yaptığınız ayar yeteri kadar stabil değil ise bilgisayar donar ya da reset atar ardından yeniden başladığında meşhur "wattman hatasını" alırsınız. Bunu alıyorsanız ayarlarınız stabil değildir.

He, bu işleri hiç bilmiyorsanız hiç kurcalamayın. Ama bazı şeyleri denemek istiyorsanız(yukarıda yazdım overclock vs) deneyin. Kart elinizde falan kalmaz.
 
Wattman ayarlarını fazla kurcalamasanız bence daha iyi. 😉
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı