Arkadaşlar sorun 2 ayda bir oluyor diyince anladığınız ne bilmiyorum ama olduğu zaman 1 hafta 10 gün boyunca hangi oyunu açsam, açtığım anda tak diye reseti koyuyor bilgisayar. Sonra birden bire nasıl oluyor neden oluyor bilmiyorum kayboluveriyor bu sorun sonra 2 3 ay sonra tekrar geliyor kabus gibi. Ben de sorunun asıl kaynağı olma ihtimali yüksek sebebiyle çıkardım kartı yolladım. Eğer adamlar bana sorun yok derlerse diğer parçaları da gözden geçirmeye başlayacağım. Aklıma tek gelen orjinal windows kullanmıyorum acaba o yapıyor olabilir mi? Bir de ben bu bilgisayarı kurduğum günden beri bir türlü Biosu açamadım. Anakart kullanma kılavuzunda yazan tuşlara diğer bildiğim tüm Bios giriş tuşlarına basmama rağmen bi türlü Biosu açamadım. Küçük bir ihtimal de olsa sorun anakartta da olabilir. Kart sorunsuz der yollarlarsa bir sonraki incelemem ona gelecek.
Sistemim;
Ryzen 5 2600 rx 580 8 gb asus b450m-k anakart corsair carbide spec 04 kasa ve dahili 600W 80+ Psu'su Adata 128 gb Ssd Seagate 7200 rpm 1 tb Hdd. Sistemde dandik bir parça yok hocam.