Şarj aletinde coil whine olur mu?

Arkadaşlar 2. elden telefon almıştım. Telefon hızlı şarjı destekliyor. Aldığım kişi orijinal şarj aleti ve kablosunu verdi. Sorun şu ki şarja taktığımda telefonun pil yüzdesine göre sivrisinek gibi ses çıkartıp duruyor. Sesin şiddeti de değişebiliyor. Bazense ses çıkarmıyor. Aklıma coil whine geldi ama şarj aletinde olur mu bilemedim. Sizce bu coil whine mı yoksa şarj aletinde başka bir sorun mu var? Telefon Huawei P20 Lite. Şarj aleti de kutusundan çıkan şarj aleti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Neden yapılmamalı? Merak ettim.

Çok çok küçük de olsa elektrik harcar. Ama kalsa kalmasa fark etmez. Ama dünyada binlerce cihazın kaldığını düşünün.
Ayrıca ısınma olur. Kalitesiz cihazlar daha kısa sürede bozuluyor. En azında benim gözlemlediğime göre bunu denedim. Çok uzun süre bıraktığım cihaz daha sonra yavaş şarj etmeye başladı.

Tabii bunun coil whine ile alakası yok.
Ayrıca ısınma göre yangın riski ble var. Genelde aşırı dandik markalarda oluyor.
Neden yapılmamalı? Merak ettim.

En azında böyle düşündüm, yanlışım var ise düzeltin lütfen?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı