Rehber Şarj Sınırlandırma olmayan laptoplar için yöntem

Metallicali

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde Victus laptop aldım. Bataryayı istediğimiz belirli bir yüzde de sınırlama olmadığını görünce biraz araştırdım. En iyi yöntem: Wİ-Fİ priziniz mevcut ise Smart Battery Monitor uygulamasını bilgisayarınıza indirmek. Bu uygulama Wİ-Fİ prize bağlanıp istediğiniz yüzdelerde fişten elektriği kesiyor veya tekrar elektriği açıyor. Hangi Wİ-Fİcihazlarda çalıştığını, Battery Monitor uygulamasında ki ünleme tıklayarak görebilirsiniz. (Bende TUYA destekli bir cihaz vardı. Bu cihazların geneli zaten TUYA firmasının ürünü. Hepsi kendi markasını basıp piyasaya sürmüş.)

1) Android telefondan Smartlife App uygulamasını indir ve üyelik oluştur. Sonrasında bu uygulamaya Wİ-Fİ prizi tanıt.
2) Microsoft Store'den Smart Battery Monitor uygulamasını indir ve yukarıda aldığın üyelikle giriş yap.
3) Smart Battery Monitor uygulamasını aç ve istediğin ayarları yap.. İşlem bu kadar.

Bu ünlemi tıklayarak cihaz listesine ulaşabilirsiniz:
1722358041794.png

Microsoft Store'de Windows 11'e indirilecek uygulama:
1722357573012.png

Uygulama paneli:
1722357703581.png

Bu yöntem pek mantıklı değil çünkü cihazi 80'de tutmak isterken sürekli elektrik gidip gelecek aslıda. Oyunda sırasında gücü kesmesi demek performans düşürmek demek. Yerleşik olarak bu özelliğin sahip cihazlar gücü kesmiyor. Batarya aradan çıkıyor limite geldiğinde, böylelikle güç kesintisi olmuyor. Günlük işler içinde belki ama sürekli şarja tak çıkar gibi olacak. Yazıdan anladım bu, kaçırdığım yer var ise belirtin lütfen. Alt limit var ama yine oyun sırasında 80'e çıkmaya çalışırken problem olacağını düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı