Şarj soketine bağlı iPhone mikrofonu çalışmıyor

Vipjavx

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. iPhone SE 2016 model telefonumun şarj soketine bağlı olan (aşağıdaki) mikrofonum çalışmıyor. Bu mikrofon çalışmadığı için şu anda telefonda konuşurken ahizeyi kulağıma götürdüğümde karşıya sesim gitmiyor, WhatsApp ve Instagram'dan sesli mesaj yollayamıyorum. Fakat diğer mikrofonlar çalışıyor ve video kaydettiğimde ön arka ses kaydediyor. Ayrıca telefonda hoparlörde konuşurken de sesim gidiyor. Sorum şu ki çalışan mikrofonu çalışmayan yerlerde kullanabilir miyim? Bunu yönetmenin bir yolu var mıdır? Şu anda köydeyim ve bunu telefoncuya yaptırma gibi bir olanağım yok. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonun ilk ureticisi gelmiş(!) Şaka bir yana herhangi bir yerden temin ettiğin kulaklığı bağlayıp kullan. Mikrofonu olsun yeter.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Telefonu kulaklık modunda göstermiyor. Kulaklık takmak evet bir çözüm olabilir fakat her zaman her yerde kulaklık taşımıyorum.

Hocam yedeklerinizi alıp sıfırdan temiz kurulum denenebilir. Onun dışında donanımsal sorunsa zaten yapılacak şey belli. Kulaklık modunda olsaydı en azından jack girişini falan temizlemeyi denemenizi falan isterdim.iPhone'ci başka arkadaşlarda baksın ama sonuç olarak 7 senelik telefon donanımsal bozulma gayet normal.

Hocam yedeklerinizi alıp sıfırdan temiz kurulum denenebilir. Onun dışında donanımsal sorunsa zaten yapılacak şey belli. Kulaklık modunda olsaydı en azından jack girişini falan temizlemeyi denemenizi falan isterdim.iPhone'ci başka arkadaşlarda baksın ama sonuç olarak 7 senelik telefon donanımsal bozulma gayet normal.
Anladım hocam güzel cevapların için teşekkürler. Bu soket illaki değişecek de belki değiştirmeden çözmenin bir yolu vardır diye düşünmüştüm

Anladım hocam güzel cevapların için teşekkürler. Bu soket illaki değişecek de belki değiştirmeden çözmenin bir yolu vardır diye düşünmüştüm
Ses kaydedince cızırtı var hani hiç ses yok değil. Ama bağırsam bile sesimi hiç duymuyor. O mikrofon çıkışını tertemiz ettim sonuç aynı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı