Herkese selamlar.
Biraz araştırdım ama tam net bir cevap bulamadım.
Telefonu şarj ederken kullandığımızda, telefon enerjiyi pilden almaya devam mı eder yoksa şarj aletinden gelen elektirikten mi almaya başlar?
Yani diyelim şarja taktık ve kullanıyoruz şarj aleti pili doldurur ve bizde dolan pilin bir kısmı ile pilden mi harcarız yoksa, şarj aleti pili doldurur, pilden harcama olmaz şarjdan gelen enerji mi kullanılır?
Bunu şunun için merak ediyorum atıyorum, telefonu hep şarj aleti takılı olarak kullandığınızı varsayalım pilin ömrü azalır mı sabit mı kalır?
Eğer yeni nesil bir telefon ise, Sorun yaratmaz. Nedeni ise şarjın %100 olduğu zaman, Otomatik olarak Şarj almayı kesiyor. Ancak uzun süre kullanmanızı tavsiye etmem.
Eğer yeni nesil bir telefon ise, Sorun yaratmaz. Nedeni ise şarjın %100 olduğu zaman, Otomatik olarak Şarj almayı kesiyor. Ancak uzun süre kullanmanızı tavsiye etmem.
Hocam kullanıldığı telefonlar önemli, Yeni nesil telefonlarda ısınma vs. sorunları daha az görülüyor. Zaten telefon ısınmadığı sürece, (40-45 Derece) Sorun çıkarmaz.
Hocam kullanıldığı telefonlar önemli, Yeni nesil telefonlarda ısınma vs. sorunları daha az görülüyor. Zaten telefon ısınmadığı sürece, (40-45 Derece) Sorun çıkarmaz.