Şarjda olan telefonu kullanırsak pil ömrü azalır mı?

Hiçbir zaman gece telefonumu şarja koymam. Yüzde 20'nin altına düşünce şarj eder yüzde 100'e kadar doldururum. Sonra şarjda unutmamak için bir uygulama kullanıyorum. Yüzde 100 olunca uyarı veriyor.

Bu arada telefon yüzde 100 olduğunda aslında gerçekten tam dolmuyormuş. Çünkü uygulamada yüzde 100 de alarm versin ile gerçek tam dolunca alarm versin seçenekleri farklı. Ben o kadar zorlamaya gerek görmüyorum.

Bu konularda farklı şeyler de söyleyenler var. Ama ben böyle kullanmayı daha mantıklı buluyorum. 2 seneye yakın aynı telefonu kullanıyorum ve pil ömrü halen gayet sağlıklı veya yeterli geliyor benim için.

Screenshot_10.png

Uzun vadede pil ömrü azalacaktır. Özellikle oyun oynuyorsanız uzun vadeye bile gerek kalmaz kısa süre içinde farkı hissedebilirsiniz.

Batarya ömrünün uzun olmasını istiyorsanız;
  1. Mecbura kalmadıkça şarj esnasında kullanmayın.
  2. Şarj etmek için telefonun kapanmasını beklemeyin, genelde %15 seviyesinde uyarı veriyorlar, o sırada şarja takmak ömür açısında ciddi anlamda avantaj katıyor.
  3. Elbet duymuşsunuz, şarj dolsa bile 5-6 saat daha şarj olsun vs. gibi hurafeler var. Bunlara uymayın, zira telefonunuz çok eski değilse batarya dolduğu zaman telefon akımı kesecektir. Haliyle boş yere orada bekleyecek.
  4. Üreticinin kutu içinde sunduğu adaptörü kullanmak.
Bu maddeler kendi deneyimim sonucu ortaya çıkan maddeler, bilimsel olarak kanıtlayamam. Samsung A3 telefonumda uyguluyorum, telefon 3 yıldır elimde. Saat bazında ise 10-12 saat kullanım sunuyor.

Hiçbir zaman gece telefonumu şarja koymam. Yüzde 20'nin altına düşünce şarj eder yüzde 100'e kadar doldururum. Sonra şarjda unutmamak için bir uygulama kullanıyorum. Yüzde 100 olunca uyarı veriyor.

Bu arada telefon yüzde 100 olduğunda aslında gerçekten tam dolmuyormuş. Çünkü uygulamada yüzde 100 de alarm versin ile gerçek tam dolunca alarm versin seçenekleri farklı. Ben o kadar zorlamaya gerek görmüyorum.

Bu konularda farklı şeyler de söyleyenler var. Ama ben böyle kullanmayı daha mantıklı buluyorum. 2 seneye yakın aynı telefonu kullanıyorum ve pil ömrü halen gayet sağlıklı veya yeterli geliyor benim için.

Eki Görüntüle 470423
Uygulamanın adı ne ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı