Şarjda oyun oynarken pil azalıyor

Ağır yükte uzun süren kullanım sonrası %5 kadar düşmesi normal ancak sizinki çok bariz bir sorun olduğunu işaret ediyor. Tam dolu iken de mi bu şekilde azalıyor?

Şarj dolumu %60'a gelince kesiyor Dragon Center'den batarya sağlığı için öyle ayarladım. Extreme performans modunda oynadığım için mi acaba bu sorun oluyor.

Şarj dolumu %60'a gelince kesiyor Dragon Center'den batarya sağlığı için öyle ayarladım. Extreme performans modunda oynadığım için mi acaba bu sorun oluyor.
Hocam öyle de olsa 60'tan 35'e düşmesi çok anormal. Bende de Acer'ın yazılımı ile pil koruma modunda %80 şarjda tutuyor. En düşük uzun süren yük sonrası 78-79 olabiliyor. Sizin de en kötü 55 olması gerekir diye düşünüyorum. Bir de tam şarjda deneyin. Olmuyorsa pil modundan dolayı sorun vardır diyeceğim ama yine de normal olduğunu düşünmüyorum.

Laptop sıfır ve orijinal görselde Extreme performansa aldığımda GPU'ya OC yapma seçeneği var bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Afterburner'de GPU 80 Watt'tan fazla çekmiyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    59,7 KB · Görüntüleme: 119
Laptop sıfır ve orijinal görselde Extreme performansa aldığımda GPU'ya OC yapma seçeneği var bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Afterburner'de GPU 80 Watt'tan fazla çekmiyor.
Eğer bilgisayarın adaptörün verebileceğinden daha fazla enerji çekiyorsa bu şarjda iken pili düşürecektir. Azaltmayı dene.

Merhaba. Normal değildir, örneğin normal kullanımda adaptörle şarjlı kullanımda pili % 100 doluluk seviyesine kadar geliyor mu? Bu kullanımda bu seviyeye gelip çok zor oyunda % 35'te kalıyorsa yine normal değildir, çünkü adaptör jakı takıldığında pil şarjı devam edip (tek taraflı) pil tarafından olan sarfiyatın devre dışında kalması şeklinde biliyorum. Bu ikisine AC veya DC pile otomatik geçişi sağlayan dişi jakta iç sıkıntı olabilir.

2 aylık olduğundan henüz garanti süresinde olup yetkili servisine ücretsiz baktırmanızı öneririm. Adaptör watt gücünün yetmemesi gibi bir düşünce akla gelmemelidir, çünkü bu laptoplar çok zor oyunları oynama, sistemi aşırı zorlama, vb. en zor şartlarda bile AC (şebeke) ile kullanırken pili yine normal olarak % 100'e kadar şarj edebilecek ince hesapla tasarlanmışlardır. Kolay gelsin.

Bir ayrıntıyı unuttum 5 V'luk laptop soğutucusu bağlı laptopa, bunun enerji kullanımı açısından bir etkisi olabilir mi?

Merhaba hocam sorunu çözebildiniz mi ? ya da neyden kaynaklandığını bulabildiniz mi aynı sorunu bende yaşıyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı