Şarjda oyun oynarken pil azalıyor

Arkadaşlar merhaba 2 ay önce Gaming laptop aldım. Günde 5-6 saat kadar Battlefield 1 bazen de Need for Speed Heat oynuyorum. Adaptör takılı olmasına rağmen şarj %60tan %35'lere kadar düşüyor. Bu normal midir?

Oyunlar ağır ise mümkün ve normaldir. Yani biraz düşünecek olursanız siz de haklı olduğumu anlarsınız. GPU ayarlarından voltaj düşürün. Ama bu FPS i etkileyecek.

Ağır yükte uzun süren kullanım sonrası %5 kadar düşmesi normal ancak sizinki çok bariz bir sorun olduğunu işaret ediyor. Tam dolu iken de mi bu şekilde azalıyor ?

Şarjda oynamak yerine oyun oynayacakken bataryayı çıkart adaptörle kullan hem performans artar hem bataryana zarar gelmez.

Şarjda oynayacaksan bataryayı çıkar.

Bu modelde batarya çıkmıyor maalesef yeni nesil bir cihaz çünkü. Performansta bir sorun yok akıllı batarya ile %60'a kadar dolum yapıyorum sonra otomatik şarj olmayı kesiyor. Benim sorunum daha doğrusu sorun olduğundan bile emin değilim bataryanın azalması neden olur? Adaptörün verdiği güç mü yetmediği için bataryadan enerji çekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı