Çözüldü Şarjdan çıkınca laptop ekranının HZ değerinin düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aler0s

Hectopat
Merhabalar, Lenovo Legion Y520 kullanıyorum bir süre önce ekranım maalesef kırıldı, ben de yeni bir ekran taktırdım fakat takılan ekran kendisinin ekranı değil standart bir 15.6" ekran. Fakat şöyle bir sorunum var bilgisayarı şarjdan çıkarınca HZ değerim 60'tan 40'a düşüyor ve manuel olarak değiştirmeden düzelmiyor da, her seferinde bu işlemi tekrarlamak zorunda kalıyorum bunun çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Nvidia Denetim Masasında ve Experience'de olmayan, fakat Intel'in Microsoft Store'daki "Intel Grafikleri Kontrol Merkezi" diye bir uygulama var. Eskiden sanırım Intel Control Panel'di, onu indirdim ve uygulama üzerinde sol menüdeki sistem kısmından güç sekmesine gelip "Dinamik yenileme hızını değiştirme" ayarını kapatırsanız sorun çözülüyor.

Screenshot_1.png
Bilgisayarı Nihai Performans moduna alın . Cmd'ye girip bu kodu yazın ardından güç seçeneklerinde Nihai modu göreceksiniz.
Kod : powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Nvidia Denetim Masasında ve Experience'de olmayan, fakat Intel'in Microsoft Store'daki "Intel Grafikleri Kontrol Merkezi" diye bir uygulama var. Eskiden sanırım Intel Control Panel'di, onu indirdim ve uygulama üzerinde sol menüdeki sistem kısmından güç sekmesine gelip "Dinamik yenileme hızını değiştirme" ayarını kapatırsanız sorun çözülüyor.

Screenshot_1.png

Çözüm
Arkadaşlar sorunu çözdüm. NVIDIA Denetim Masasında ve Experience'de olmayan, fakat Intel'in Microsoft Store'daki "Intel Grafikleri Kontrol Merkezi" diye bir uygulama var. Eskiden sanırım Intel Control Panel'di, onu indirdim ve uygulama üzerinde sol menüdeki sistem kısmından güç sekmesine gelip "Dinamik yenileme hızını değiştirme" ayarını kapatırsanız sorun çözülüyor.

Eki Görüntüle 619284

Allah razı olsun.

Arkadaşlar sorunu çözdüm. NVIDIA denetim masasında ve Experience'de olmayan, fakat Intel'in Microsoft Store'daki "Intel grafikleri kontrol merkezi" diye bir uygulama var. Eskiden sanırım Intel Control Panel'di, onu indirdim ve uygulama üzerinde sol menüdeki sistem kısmından güç sekmesine gelip "dinamik yenileme hızını değiştirme" ayarını kapatırsanız sorun çözülüyor.

Eki Görüntüle 619284

Cok teşekkür ederim dostum.

Eki Görüntüle 1459373
Hocam o kısım ben de yok ya sarjdan pile geçerken ekran 60 Hz dönüyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Hocam 2 sene geçti üzerinden doğal olarak güncellenmiştir uygulama bende AMD işlemcili bir bilgisayara geçtim kusura bakmayın yardımcı olamıyorum, belki bir arkadaş biliyordur yardım eder.

Sorunu msi center üzerinden çözdüm yine de teşekkürler. Dinamik yenileme hızını değiştirme intel de görünmüyor ise nvdia kontrol paneline bakın orada da görünmüyor ise yüksek ihtimal pc desteklemiyordur. Msi center üzerinden display power saver kısmını kapatırsanız sorun çözülüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı