Şarkı kayıt almak için başlangıç seviyesi ekipman önerisi

radisbaee

Femtopat
Daha fazla  
Selam, uzun zamandır Türkçe rap dinleyen birisiyim 16 yasındayım küçüklüğümden beri müziğe yatkınlığım var. Bol bol kitap okurum kelime dağarcığım geniş ailem beni hep bu konuda destekledi ve son 1 yıldır sarkı sozleri yaziyorum. İdolüm salvo o tarz takılıyorum ve artık bu işi amatörce de olsa yapmak istiyorum çevremde benim kafadan arkadaşlarım yok. Şu anlık tek basımayım, kayıt almak için ekipmanlara ihtiyacım var. Başlangıç seviyesi ürünler yeterli olur ama asıl konum bu işi nasıl öğrenebileceğim. Her türlü tavsiyeye açığım, şimdiden teşekkürler.

Hedefin kayıt olmaktan önce bir daw programında kendini geliştirmek olsun. Piyasadaki rapçilerin çoğu daw programları bilmediği için kalıcı olamıyorlar. FL Studio ile başlayabilirsin öğrenmesi kolaydır Logic Pro bence bu işin en iyisi ama sadece Mac bilgisayarlarda kullanılabilir. Ekipman içinse bir referans hoparlöre ya da kulaklığa ihtiyacın olacak bütçene göre bunların önerisini yapabilirim. Kendini neden daw programında geliştirmelisine açıklama olarak da sen kendi yaptığın şarkının best mix mastering aranje vs hepsini kendin yapamayacağın için yapsan bile bunu önermem başkasına yaptıracağında olaya hakim olursan revize işlemlerinde istediğini daha iyi belirtebilirsin bi işin kalitesini ölçebilirsin. Mikrofon almanı başlangıçta önermem her ne kadar hevesli olsan da en az 1 yıl boyunca her boş vaktinde demo yapıp bunu çöpe atman en doğrusu olacaktır çünkü bugün yaptığın şarkı aşırı iyi gelebilirken bi ay sonra utanç kaynağın olabilir. Ortalama kayıt ekipmanlarıyla kayıt alıp onun üzerinde mix sayesinde demolarını oluşturursun bu da başlangıç olarak yeterlidir hazır demolarını da soundcloud üzerinden paylaşabilirsin.

Piyasadaki rapçilerin çoğu daw programları bilmediği için kalıcı olamıyorlar.

Müzikten zerre anlamadıkları için diyelim. Hiç birinin müzikal eğitimi olmadığını da ekleyelim.

Enstrüman çalmayı ve armoni öğrenin. Müziğe böyle başlanır, DAW ile değil.

Müzikten zerre anlamadıkları için diyelim. Hiç birinin müzikal eğitimi olmadığını da ekleyelim.

Enstrüman çalmayı ve armoni öğrenin. Müziğe böyle başlanır, DAW ile değil.
Elektronik müzik yapmak istediği için bunu önerdim tabi ki chord oluşturmak armoni yapmak notalara hakim olmak bu işi çok kolay kılar lakin başlangıçta değil biraz ilerledikten sonra bunları öğrenmek daha mantıklı olur. Kendisi kayıt almak istediğini söylediği için Vokal mikslemeyi öğrense kendisi için yeterli olur diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı