Sarma sigara

Ö
İnternette 1 paket fiyatına 10 paket falan gibi şeyler okumuştum ama şaşırdım bir anda böyle bir imkan varsa hemen alıyim diye :) filtre 25 lira o zaman 200 tane için peki kağıt ne kadar ? tütün 20 tl lik alsam 200 sigara çıkarmı ? hangi tütünü kullanıyorsunuz mesela internettenmi alıyorsunuz neresi ucuzdur ?
Öyle "alıyım, malıyım" yok Ankara'daysan Ulusa gideceksin konyağa sokağın oraya tütünleri test edeceksin 5-10 kg satıyorlar 80 liraya.

Ben basladigim dönemde 200 lu boş filtre 4 TL bile değildi. Şu an 20 TL civarlarında sanıyorum. Sigara sarma makinası dediğiniz 5-6 TL lik plastik bir alet. El alışkanlığı edinene kadar bir hayli filtre ziyan edeceginizi unutmayın.
Tütün kısmı goreceli, kime sorsanız Adıyaman çelik olduğunu soyluyor ama, icebiliyor olduktan sonra benim gibi nasıl olsa hepsi duman diyebiliyorsaniz çok da farketmiyor.
Uzun zamandır kendim sarmiyorum dolayısı ile ne kadarlık tütünle 200 filtre doldurabilirsiniz bilemiyorum ama 50-60 TL ile işi bitirirsiniz diye tahmin ediyorum.
Fakat benim tavsiyem sarım işini kendi yapan ama bunu yaparken yarım yamalak boş şekilde doldurmayan bir satıcı bulup oradan 200 lu dolum yapılmış şekilde almanız.
Sarım işi zahmetli ve zaman alir, özellikle el alışkanlığı yoksa.
Her ne kadar dönem dönem sarımı çok kotu olsa da ben sarım yapılmış şekilde 200 lu 4-5 paket alıp 1 ay boyunca bir daha uğraşmıyorum. Hazır sarılmış 200 lu paketi 35 TL ye alıyordum fakat son bir kaç zamdir 50 TL ye çıktı.
Çok iyi sarılmış bile olsa aralarda mutlaka boş gevsekler çıkabiliyor. Tütün kullanımının paketli sigaradan zahmetli olduğunu unutmayın, sağdan soldan sürekli sigaradan dökülen tutunu temizleyeceginizi, yine her yerde normalden çok daha fazla kul olacagini, ve en önemlisi sigara ucundaki közun düşme ve bir yerlere zarar verme ihtimalini unutmayın.
Bir sureligine hazır sarılmış poşetlerde 20 li olarak satilanlardan alıp deneyin. Daha sonra aldığınız dükkanda muhabbeti kurup 200 lu sarmalarini sağlarsınız. Bu arada bu şekilde poşetle satilanlarda genelde üstün körü sarılmış olur ama iş görür.
Tütün satan her hangi bir firmada yukarıda yazdığım bir çok şeyi bulursunuz.
Yıllardır içiyorum, keşke bırakabilmek ama olmadı mı olmuyor. Bu gidişle bakkal sigarasindan fiyat olarak bir farkı kalmayacak gibi.
Bu arada filtre dediğiniz bizim bahsettiğimiz tarzı ile sigaranın boş hali bütün olarak satılır, fitre ve kağıt ayrı değil.

Arkadaşlar malum sigara fiyatları, sarma sigara içeniniz var mı? Ne kadara geliyor? Kaç paket çıkar? Filtre falan nereden temin edebilirim ucuza? Bir de makine falan diyorlar gerekli mi tam olarak? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Makaron 25 lira yani kağıt 200 adet oluyor,ucuza alamazsın kağıdı sadece devlet üretiyor çünkü. Eğer yine tekel tütünü alacaksan kilosu 160 lira, Adıyaman alacaksan içilebilir olanları 100_120 lira arası. Daha ucuzlara bulaşma içemezsin. Hazır alıp içeceksen 5 lira civarı Adıyaman, 6 lira civarıda tekel bulunabilir fazla verme. Ne kadar yeteri günde içtiğin sigaraya göre değişir, ben 160 liraya ayı çıkarıyorum günde 1, 1.5 paket içerek, adıyaman tütünü, kendim sarıyorum kilosu 100 lira.

Ben basladigim dönemde 200 lu boş filtre 4 TL bile değildi. Şu an 20 TL civarlarında sanıyorum. Sigara sarma makinası dediğiniz 5-6 TL lik plastik bir alet. El alışkanlığı edinene kadar bir hayli filtre ziyan edeceginizi unutmayın.
Tütün kısmı goreceli, kime sorsanız Adıyaman çelik olduğunu soyluyor ama, icebiliyor olduktan sonra benim gibi nasıl olsa hepsi duman diyebiliyorsaniz çok da farketmiyor.
Uzun zamandır kendim sarmiyorum dolayısı ile ne kadarlık tütünle 200 filtre doldurabilirsiniz bilemiyorum ama 50-60 TL ile işi bitirirsiniz diye tahmin ediyorum.
Fakat benim tavsiyem sarım işini kendi yapan ama bunu yaparken yarım yamalak boş şekilde doldurmayan bir satıcı bulup oradan 200 lu dolum yapılmış şekilde almanız.
Sarım işi zahmetli ve zaman alir, özellikle el alışkanlığı yoksa.
Her ne kadar dönem dönem sarımı çok kotu olsa da ben sarım yapılmış şekilde 200 lu 4-5 paket alıp 1 ay boyunca bir daha uğraşmıyorum. Hazır sarılmış 200 lu paketi 35 TL ye alıyordum fakat son bir kaç zamdir 50 TL ye çıktı.
Çok iyi sarılmış bile olsa aralarda mutlaka boş gevsekler çıkabiliyor. Tütün kullanımının paketli sigaradan zahmetli olduğunu unutmayın, sağdan soldan sürekli sigaradan dökülen tutunu temizleyeceginizi, yine her yerde normalden çok daha fazla kul olacagini, ve en önemlisi sigara ucundaki közun düşme ve bir yerlere zarar verme ihtimalini unutmayın.
Bir sureligine hazır sarılmış poşetlerde 20 li olarak satilanlardan alıp deneyin. Daha sonra aldığınız dükkanda muhabbeti kurup 200 lu sarmalarini sağlarsınız. Bu arada bu şekilde poşetle satilanlarda genelde üstün körü sarılmış olur ama iş görür.
Tütün satan her hangi bir firmada yukarıda yazdığım bir çok şeyi bulursunuz.
Yıllardır içiyorum, keşke bırakabilmek ama olmadı mı olmuyor. Bu gidişle bakkal sigarasindan fiyat olarak bir farkı kalmayacak gibi.
Bu arada filtre dediğiniz bizim bahsettiğimiz tarzı ile sigaranın boş hali bütün olarak satılır, fitre ve kağıt ayrı değil.

Evet bende ilkten uğraşmamak için hazır olarak almayı düşünüyorum belli bir süre için.Aşağıdaki arkadaş 50 dal 7 tl demiş gayet uygun geldi fiyatı da kendi hazırlıyor sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı