Sass vs tailwind & Bootstrap

713862

Centipat
Selam. 5 aydir frontend ogreniyorum ve bu yaz freelance calismaya baslayacagim umarim. Cogu insanlarin aksine geleneksel CSS yazmayi cok sevmistim ogrenirken, bu yuzden CSS'i kavrayip Sass'a gectim. Fakat isin icinde olan insanlari gorunce, tailwind ve Bootstrap'in cok daha fazla kullanildigini gordum daha hizli cikti verdikleri icin. Bende tailwind ile baslayim dedim, evet isleri cok kisaltiyor ama tum kontrol bende degilmis gibi hissediyorum. Ve HTML'e yazmak gercekten cok garip geldi style kodlarini. Sizce sass konusunda kendimi cok gelistirirsem diger Framework'lere ihtiyacım kalir mi? Sass ile yazmak isimi yavaslatir mi ileride? Teşekkürler.

Hocam bunlar farklı. Sass, berbat CSS kodunu okunabilir yapıyor. Bootstrap ise birlikte gelen öğelerle işi hızlandırıyor. Tailwind ise sınıflara CSS getirerek işi çok hızlandırıyor. Sass'ın özelliği önemsiz değil bu arada. Büyük şirketler okunabilir kod istiyor. Tercihlerinize bağlı seçebilirsiniz. Ya da bunların kodunu birlikte kullanabilirsiniz.

Guzel ozetlemissiniz, dediginiz gibi aslinda hepsinin dogrudan kullanim amaclari var. Zorla da olsa Bootstrap ve tailwind ogrenmem lazim. En mantiklisi 3'unu bir arada kullanabilecek kivama gelmek gibi.

Hocam siz aşina olun hepsine. İşe göre değişkenlik gösterir kullanacağın teknolojiler. Sass, scss, css bunlar zaten tailwind ve bootstrap kullandığın projelerde bile kullanmak durumunda kalacağın temel şeyler, en azından css öyle. Tailwind de öğrenmesi çok zor değil css syntaxına aşina biri kolayca kavrar. Bootrap konusunda da proje geliştire geliştire alışırsın.

Hocam siz aşina olun hepsine. İşe göre değişkenlik gösterir kullanacağın teknolojiler. Sass, scss, css bunlar zaten tailwind ve bootstrap kullandığın projelerde bile kullanmak durumunda kalacağın temel şeyler, en azından css öyle. Tailwind de öğrenmesi çok zor değil css syntaxına aşina biri kolayca kavrar. Bootrap konusunda da proje geliştire geliştire alışırsın.
Tesekkur ederim hocam ikinize de, baskalarinin fikirlerini duymak netlik kazandirdi.

Bootstrap ve tailwind hem kolaylık hem de sitenin responsive hale getirir. Öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer ki kendin güzel responsive yapabiliyorsan çok güzel.

Bootstrap ve tailwind hem kolaylık hem de sitenin responsive hale getirir. Öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer ki kendin güzel responsive yapabiliyorsan çok güzel.
evet media queri'lerine ve flexbox- grid layoutlarina hakimim. statik stil degerleri de kullanmiyorum. dedigim gibi en yakin zamanda tailwind ile baslamayi dusunuyorum ilerlemeye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı