Selamünaleyküm. Sat sınavı mı daha zordur yoksa TYT AYT mi? İkisine birden çalışmak mümkün mü?
@Yararsız Üye hocam o sınava girdiniz diye biliyorum.
@Yararsız Üye hocam o sınava girdiniz diye biliyorum.
SAT'ye girmedim, exchange ile gittim.@Jack of Blades hocam o sınava girdiniz diye biliyorum.
Yanlış hatırlamışım hocam.SAT'ye girmedim, exchange ile gittim.
Ama onun için yabancı uyruklu olmamız lazım diye biliyorum. Bir iki sene İngilizce kassam yeterli İngilizce'm olur değil mi? SAT konuları Tyt konuları mı yoksa Ayt'yi de alıyor mu?SAT daha kolay ama İngilizce biliyorsan tabi. Hem Türkiye'deki üniversiteler yabancı kontenjanına SAT'den kabul ediyorlar diye biliyorum.
Şu an İngilizceniz nedir? En az B2 hatta C1 olmanız lazım ki kayda değer bir puan alabilesiniz. YKS konularıyla alakası bile yok. İngilizce Language ve Writing olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Detaylara çok hakim değilim internetten bakabilrisiniz. Matematik de YKS matematiğin yanından bile geçemez. Temeliniz varsa çok rahat yaparsınız.Ama onun için yabancı uyruklu olmamız lazım diye biliyorum. Bir iki sene İngilizce kassam yeterli İngilizce'm olur değil mi? SAT konuları Tyt konuları mı yoksa Ayt'yi de alıyor mu?
Siz girdiniz mi SAT'ye?
Ve hocam, şöyle bir sorum daha olacak.
SAT'den yüksek puan alsam. YKS'ye girip herhangi bir üniversiteye gitsem oradan yatay geçişle Boğaziçi vs.ye gidebilir miyim SAT'ı referans göstererek?
Hocam İngilizce seviyemi bilmiyorum ama hiç yeterli değil. 9. sınıfım. Lise bitene kadar İngilizce'mi geliştirip girmeyi düşünüyorum. Afedersiniz ama YKS'ye hayvan gibi köpek gibi çalışacağıma buna çalışırım. Hem bunda her ders için 5 6 kaynak bitirmek gerekmiyor diye biliyorum.Sınav ücreti 100$, ek olarak İngilizce seviyeniz nedir?
Şu an İngilizceniz nedir? En az B2 hatta C1 olmanız lazım ki kayda değer bir puan alabilesiniz. YKS konularıyla alakası bile yok. İngilizce Language ve Writing olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Detaylara çok hakim değilim internetten bakabilrisiniz. Matematik de YKS matematiğin yanından bile geçemez. Temeliniz varsa çok rahat yaparsınız.
İkinci sorunuzu bilmiyorum fakat bir arkadaşım Amerikan vatandaşı ve SAT puanı ile özel üniversiteye girmeyi hedefliyor.
Hayır, hiçbir alakaları yok. AYT'de bazı AP konuları var. Ama AP sadece ders atlamaya yarıyor bazı üniversitelerde. İngilizceniz kötüyse YKS'ye çalışacağınızından daha çok çalışmanız gerek. Ve dil öğrenmek öyle günde 10 saat çalışırım hemen öğrenirim olacak bir iş değil. Uygun ortamda insanlarla konuşmanız lazım, günlük hayatta kullanmanız lazım. Önce örneklere bakın, internette SAT testleri var, girin onlara. Ama ben PSAT (pre SAT)'a girmiş biri olarak sizin için çok zorlu bir süreç olduğunu söyleyebilirim. Yani YKS'ye çalışacağınızın 10 katı efor ve para lazım ki adam akıllı öğrenebilin dili. Hevesinizi kırmak istemem ama bana biraz hayal gibi geldi. Gerekli araştırmalarınızı yapın, örneklere bakın öyle karar verin. Bu arada yurt dışı vatandaşlığınız var değil mi?Hocam İngilizce seviyemi bilmiyorum ama hiç yeterli değil. 9. sınıfım. Lise bitene kadar İngilizce'mi geliştirip girmeyi düşünüyorum. Afedersiniz ama YKS'ye hayvan gibi köpek gibi çalışacağıma buna çalışırım. Hem bunda her ders için 5 6 kaynak bitirmek gerekmiyor diye biliyorum.
Hocam B2 C1'e ne kadar zamanda gelebilirim?
Ve hocam SAT ile MEB müfredatının hiç mi ortak konusu yok? Ben YKS'ye çalışınca SAT'a da çalışmış oluyoruz diye biliyorum. Yoksa o AP miydi?
Hocam normal SAT ile ne farkı pSAT'ın?Hayır, hiçbir alakaları yok. AYT'de bazı AP konuları var. Ama AP sadece ders atlamaya yarıyor bazı üniversitelerde. İngilizceniz kötüyse YKS'ye çalışacağınızından daha çok çalışmanız gerek. Ve dil öğrenmek öyle günde 10 saat çalışırım hemen öğrenirim olacak bir iş değil. Uygun ortamda insanlarla konuşmanız lazım, günlük hayatta kullanmanız lazım. Önce örneklere bakın, internette SAT testleri var, girin onlara. Ama ben PSAT (pre SAT)'a girmiş biri olarak sizin için çok zorlu bir süreç olduğunu söyleyebilirim. Yani YKS'ye çalışacağınızın 10 katı efor ve para lazım ki adam akıllı öğrenebilin dili. Hevesinizi kırmak istemem ama bana biraz hayal gibi geldi. Gerekli araştırmalarınızı yapın, örneklere bakın öyle karar verin. Bu arada yurt dışı vatandaşlığınız var değil mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.