SATA 3 desteği olmayan anakartta M.2 SSD kullanmak

xslayerxxx

Hectopat
Gigabyte GA-EC58-UD3R ve SATA 3 desteği yok. Ve bende M2 SSD ve Link şu dönüştürücüyü alıp kullanacağım. Yapacağım şey mantıklı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bence de mantıklı değil. SATA 3 desteği olmayan bir anakart muhtemelen çok eskidir. Sen onu aldın taktın diyelim bilgisayarın BIOS'u onu algılaya bilecek mi? Muhtemelen o anakartın M2 SSD'ler için gerekli BIOS update'i de yoktur. Biraz sakıncalı gibi görünüyor, problem yaşayabilirsin belki.

Evet bence de mantıklı değil. SATA 3 desteği olmayan bir anakart muhtemelen çok eskidir. Sen onu aldın taktın diyelim bilgisayarın BIOS'u onu algılaya bilecek mi? Muhtemelen o anakartın M2 SSD'ler için gerekli BIOS update'i de yoktur. Biraz sakıncalı gibi görünüyor, problem yaşayabilirsin belki.
anladım hocam, bir SSD alsam. Mesela anakartım SATA 2 en fazla 250MB yazma ve okuma hızlarına erişir. Ama atıyorum SATA 3 bi anakart ve ssd ile aynı sürede açılır değil mi? mesela bi oyunu açtık sata 2 ile 3 ün erişim hızları aynıdır diye düşünüyorum. Ama bir dosyayı taşıyacaksak o zaman okuma yazma kısmı bizi ilgilendiriyor, doğru muyum.

anladım hocam, bir SSD alsam. Mesela anakartım SATA 2 en fazla 250MB yazma ve okuma hızlarına erişir. Ama atıyorum SATA 3 bi anakart ve ssd ile aynı sürede açılır değil mi? mesela bi oyunu açtık sata 2 ile 3 ün erişim hızları aynıdır diye düşünüyorum. Ama bir dosyayı taşıyacaksak o zaman okuma yazma kısmı bizi ilgilendiriyor, doğru muyum.

Evet doğru. Ben kullandığım anakarta hem SATA 2 hemde SATA 3 slotuna takıp denedim. Örneğin Windows'un açılış hızları ikisinde de aynı. Dosya transfer yapınca hız düşüyor tek farkı bu. SATA 2 destekli bir anakartın varsa M2 SSD yerine normal SSD al tak kasaya, işini görür.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı