SATA 3 destekli laptop SATA 2 performansı veriyor

msitr

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
İşsiz
Herkese selamlar. Sorunumu kısaca başlıkta açıkladım ama detay vermek istiyorum.

Grundig bir laptopa sahibim. İşlemci i3 3110M, RAM 4 GB, anakart Pegatron P023, SSD Samsung 750 Evo 120GB.

Anakartım HM75 güney köprüsüne sahip yani SATA 3 destekli. SSD zaten SATA 3 fakat performans olarak SATA 2 performansı veriyor.

Bunu nasıl çözebilirim?
@Murat5038

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-09-25 123433.png
    Ek Açıklama 2020-09-25 123433.png
    253 KB · Görüntüleme: 108
Son düzenleme:
Aynı SSD ile 500 üste yazma/okuma alıyorum. Arka planda her şeyi kapatıp bununla test edip paylaşır mısın?

Aynı SSD ile 500 üste yazma/okuma alıyorum. Arka planda her şeyi kapatıp bununla test edip paylaşır mısın?

dadad.png

@Murat5038 hocam siz de bir bakar mısınız?

HDD Caddy yok. SSD normal HDD yuvasında. Intel RST indirdiğimde bu platformu desteklemiyor diye hata alıyorum. Magician güncel. @Siyah Martı

BIOS default ve AHCI seçili. @Murat5038

AIDA Raporu: Report.htm

Dosya Ekleri

• asdasd.png
    asdasd.png
    244,2 KB · Görüntüleme: 59
ATTO bench ile kontrol edin. Diskte format sıraısnda doğru biçimlendirmemişsin gözüküyor. Bunun dışında cihazın komut seti düşük gözüküyor o yüzdend e biraz hız kaybı normal. Ancak bu kadar düşük olmaması lazımdı. Atto sonucuna göre format atıp denetebilirim.

Format sırasında diski önce sildim sonra biçimlendirip formatladım hocam. @Murat5038

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-09-25 202212.png
    Ek Açıklama 2020-09-25 202212.png
    449,1 KB · Görüntüleme: 60
Rapora göre öyle gözükmüyor. Firmware kontrolü yapmışmıydın? Değerler aynı sabitliyor değerleri.
Cihazla ilgili dediğim kontrolcü desteğiyle ilgili büyük ihtimal. ACS4 kullanmıyor ACS 2 kullanıyor, UDMA 6 desteklemesine rağmen UDMA 5 kullanıyor.
Diski komple slip tek disk halinde ilerleyin formatta.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı