SATA Power Kablosu Yandı

bassman

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 2 gün önce yanık kokusu alıp PC'nin bulunduğu odaya gittim. PC kapanmıştı, PSU yandığını düşündüm ve tekrar açmaya çalıştım, PC açılmadı. Kasayı açtım ve SSD ye giden, 4 pinli çıkıştan uzatılan, kısa SATA güç kablosunun SSD ye bağlanan kısmının yanarak eridiğini gördüm. SSD'yi söktüm, power girişindeki erimiş plastiği kazıdım ve üzerindeki isi silerek tekrar bağladım, ama bu sefer uzatma olmadan (direk PSU'nun kendi hattındaki boş sata güç kablosuna) ve 1 gündür kullanıyorum. Benim asıl sorunum bu durumda problemin nereden kaynaklandığı veya bunu nasıl anlayabileceğim. O uzatma kablosunun ucu haricinde kablo hattında başka bir yanma yok anladığım kadarıyla da güç kaynağı yanma sırasında korumaya alarak gücü kesmiş ve o anda tekrar PC'yi başlatmama izin vermemiş. Sorunun kaynağı hakkında bilgilendirebilecek veya fikir bildirecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

PSU: Aerocool VX 750W
SSD: Hi level ultra speed

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'den dolayı kısa devre oldu ve PSU kendini kapattı, siz ısarla tekrar SSD'yi çalıştırmak isteyince PSU zarar gördümüş olabilir, temel sebeb bu. Bu olaylar gerçekleşirken başka bileşen zarar görmüş olabilir. Sisteminizdeki SSD'yi sakın bir daha kullanmyın, artık risk taşıyor. Farklı bir PSU ile sistemi test edin. Sakın SSD'yi bir daha takmayın! Bu markadan SSD dahil ne olursa olsun ürün almayın.

Geçmiş olsun. SSD güç kablosu şase yapmış, bunun birden fazla nedeni olabilir. Sorun yüksek ihtimalle PSU'dan çıkan kablodan kaynaklanıyor. Bilgisayarın kapanmasının sebebi tüm elektiriğin SSD kısmında toplanmasıdır. Şase olayı kısa süre olduğu için zarar verme ihtimali olan ilk parça PSU'dur. PSU kendini aniden kapattığı için ve şase devam ettiği için senin bilgisayarı açmana izin vermez. PSU'nun garantisi varsa gönderebilirsiniz ama tekrar bunun olacağını sanmıyorum. Güç kablolarının bükülerek kullanılması tehlikeli diyenler vardı. Haklı oldukları ortaya çıktı. SSD konusunda sorun etmeyin. Sorunu SSD yaratsaydı kullanılamaz hale gelirdi ve ilk yanacak olan kablonun plastiği değil SSD'nin kabı ve devre kartı olurdu.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı