SATA SSD nasıl takılır?

Mkaratasyt

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba yeni sistem aldım. 2 adet M.2 NVMe SSD'yi ASUS TUF Gaming Z690-Plus anakartıma takabildim fakat Samsung SATA 870 EVO SSD'yi nasıl takacağımı bilmiyorum. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

PSU'dan SATA bağlantısı ve anakart üzerinden SATA bağlantısını yapmalısınız.
Kırmızı fotoğraftaki kablo anakart ve SSD üzerindeki soketlere takılmakta.
Diğer geniş olan kablo ise güç kaynağından SSD'ye bağlanmaktadır.

Dosya Ekleri

• indir.jpg
    indir.jpg
    3,6 KB · Görüntüleme: 39
  • 10684078882866.jpg
    10684078882866.jpg
    12 KB · Görüntüleme: 40
Merhaba, bende şu an Kingston 120GB V300 serisi SATA 3.0 cache SSD (okuma 450 MB / yazma 450 MB) var bunu Izoly S280 2.5" 1 TB 550/520 MB/S SATA 3 SSD değiştirsem anakart a uyar mı?

bu fotoğraftaki gibi SSD nizin SATA güç bağlantısını ve SATA veri kablosunu bağlamanız yeterlidir

1673446437104.jpeg

Daha sonra SSD'yi kasadaki (varsa) SSD yuvasına içinden çıkan vidalarıyla monte edebilirsiniz.

PSU'dan SATA bağlantısı ve anakart üzerinden SATA bağlantısını yapmalısınız.
Kırmızı fotoğraftaki kablo anakart ve SSD üzerindeki soketlere takılmakta.
Diğer geniş olan kablo ise güç kaynağından SSD'ye bağlanmaktadır.

Anakart kutusunda kırmızı kablodan var onu takabilirim. Güç kaynağından çıkan kablonun üstünde herhangi bir şey yazıyor mu? Yoksa rastgele boşta bir güç kaynağından çıkan konnektöre mi takmalıyım.

Anakart kutusunda kırmızı kablodan var onu takabilirim. Güç kaynağından çıkan kablonun üstünde herhangi bir şey yazıyor mu? Yoksa rastgele boşta bir güç kaynağından çıkan konnektöre mi takmalıyım.
Bazı güç kaynaklarında Sata yazmakta, eğer yazmıyorsa boş olan herhangi bir sata kablosunu takabilirsiniz. Yanlış kablo takamazsınız zaten soketleri sabit olur, endişelenmeyin. Sadece boşta olan kabloyu takmanız yeterli.

Son düzenleme:
Bazı güç kaynaklarında SATA yazmakta, eğer yazmıyorsa boş olan herhangi bir SATA kablosunu takabilirsiniz. Yanlış kablo takamazsınız zaten soketleri sabit olur, endişelenmeyin. Sadece boşta olan kabloyu takmanız yeterli.

Kablolamayı çok kötü yapmışlar o yüzden biraz zorlandım ama şu an sistem diski görüyor çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı