SATA SSD'ler hala alınabilir durumda mı?

Leonidas02

Kilopat
Makaleler
4
Bazen gözüme çarpıyor sistemler de SATA SSD kullanan insanlar. Neredeyse M.2 ile ayni fiyatta olmalarına rağmen insanların ölmüş sayılabilecek ( ya da ben öyle sanıyorum) bir şeyi almalarındaki amaç ne? Konuya hakim olmadığım için forumdaki konulara ya da sağda solda denk geldiğimde bir şey de yazmıyorum ama anlamsız geliyor 100-200 TL için 500 mb/s SSD almak.

Son düzenleyen: Moderatör:
SATA SSD'yi genelde eski sistemini canlandırmak isteyenler alıyor. Herkeste M.2 girişi yok, ben ve benim gibi birçok kişi SATA SSD tercih ediyor bu sebeple. Ucuz olduğu için alanlar da var, M.2 girişim olsa M.2 alırdım ama olmadığı için SATA SSD aldım.

SATA SSD'ler hep alınabilir durumdaydı. Masaüstü kullansam SATA SSD dışında bir şey almam ben.
m.2'nin sağladığı performansa gerçekten ihtiyacım yok. Çok büyük ihtimal sizin de yok.

SSD'leri okuma yazma hızına göre kıyasladığınız sürece düşünceniz değişmeyecek.

Benim anakartımda M.2 girişi var ama yavaş. SATA ile pek fark etmeyecek kadar yavaş.
Anakartım: ASUS Z97 Pro Gamer. SSD alacak olursam SATA alırım. Anakartımda M.2 slotunda soğutucu bulunmuyor. M.2 taksam bile uyumsuzluk sorunu yaşayabileceğimi düşünüyorum.

Güncel bir anakartım olsaydı, işte o zaman M.2 SSD alırdım.

Biraz yanlış anlaşılmışım eksik anlatımımdan kaynaklı. Yeni sistem kuranlardan bahsediyordum.

SATA SSD'ler hep alınabilir durumdaydı. Masaüstü kullansam SATA SSD dışında bir şey almam ben.
M.2'nin sağladığı performansa gerçekten ihtiyacım yok. Çok büyük ihtimal sizin de yok.

SSD'leri okuma yazma hızına göre kıyasladığınız sürece düşünceniz değişmeyecek.

Neredeyse 1 porsiyon kebap parası için daha düşük özelliklere sahip bir şey neden alınsın? GB başı fiyatta kuruşlar oynuyor. Fiyat farkı ciddi bir seviyede olsa eskisi gibi dediğinizde haklısınız ancak dediklerimi çarpıtarak yazmayı düşünüyorsanız konuyu daha fazla kirletmeyin. Bu kafayla SSD'ye de ihtiyaç yok, 20 sn fazladan bekle ama HDD kullan; ölecek değilsin ya.

Son düzenleme:
Neredeyse 1 porsiyon kebap parası için daha düşük özelliklere sahip bir şey neden alınsın?
Samsung ürünlerine baktığımda 1 kebap parası değil. Diğer firmalarla uğraşıyorsanız buyurun.

Sen hayatında 1 kere bile NVMe SSD'nin aktarma hızını gerçekten kullanmayacaksın. Forumdaki NVMe sahiplerinin %95'i hatta daha fazlası için de geçerli bu. İkisi de veriye kabaca aynı hızda erişiyorlar. Asıl olay o.
Sağ üstteki olay. Alttakini adam akıllı kullanmıyorsun bile.
1650131849608.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı