SATA ucu kırılmış SSD için SATA çevirici işe yarar mı?

Makaleler
14
Yer
Zhenhai, Zhejiang, China
Daha fazla  
Meslek
What am I? - I do not know...
IMG_20200427_110110.jpg
IMG_20200427_110022.jpg

Böyle bir şey işe yarar mı? Sanırım SATA pininin birinin ucu kırılmış, bir şey olur mu?

Disk arızalı olabilir veya sağlıklı çalışmamış gibi. UEFI olarak Boot seçeneği ile format atarken, disk biçimlendirme, oluşturma yerinde gözükmüyor mu?
Şimdi montaj yaptım ancak nafile, yine gitti. Disk yöneticisinde de gözükmüyor..
@CillianMurphy Bilgisayarcıya gideyim bi' şansımı deneyeyim dedim. Adam sadece plastiği yapmak için 60 TL istedi.. SSD'nin içini açtım donanımsal hiçbir zarar yok, olması gerektiği gibi. Sizin dediğiniz yöntemi uygulamak istiyorum ancak korkmuyor değilim, Japon ile yapıştırmayı denedim o da tutmadı.. Ne yapsam bilemedim, birisi Letgo'da 125 TL teklif etti..
Screenshot_20200610_162133_com.whatsapp.jpg
Screenshot_20200610_162125_com.whatsapp.jpg

Son düzenleme:
Bende aynı şekilde plastiği kırılmış bir HDD var. Pinleri temas etsin diye azcık büktüm, sorunsuz çalışıyor gibi. Kısa devre vb. ihtimallerden biraz korktuğum için bilgisayara takmadım, harici harddisk olarak kullanıyorum.
Lehimleme bilginiz varsa SATA soketini değiştirebilirsiniz, tabi biraz zor ve SSD'nin zarar görme ihtimali yüksek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı