SATA ve M.2 SSD'yi aynı anda kullanmak

Rhulkinator

Kilopat
Daha fazla  
1 TB Hard diskin yanında 128 GB SATA SSD kullanıyorum. Windows SSD'ye kurulu. CoD MW oyununu oynuyorum oyunun boyutu 180 GB ve dokuların geç yüklenmesi sorunu yaşıyorum. Reddit'te sorunun Hard diskin okuma hızından kaynaklandığını yazmışlar. Bende boş M.2 slotu için M.2 SSD sipariş ettim. Sistemde üç depolama birimi aynı anda çalışırsa bir sıkıntı olur mu? Windows'u M.2'ye kurmayı düşünmüyorum çünkü kurduğum programları farkında olmadan C'ye kuruyorum disk ister istemez doluyor M.2 SSD'yi aktif oynadığım oyun diski olarak kullanmak istiyorum. Bir sorunla karşılaşır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese cevaplar için teşekkürler. Sipariş verdiğim SSD çok pahalı bir model değil diğer SATA SSD'lerle fiyatı hemen hemen aynı. Bayramda indirim yakalayıp aldım. Adata XPG SX8200 Pro 256 GB modeli. Forumlarda herkes övüyordu fiyat performans diye. Kapasite kullandığım SATA SSD'ye göre biraz düşük ama olsun şimdilik idare eder beni. Okuma hızı yüksek olduğu için bunu sipariş ettim.

Hocam biz sizi düşünüyoruz. Ürün iyi de gereksiz iyi. Size o performans gerekmiyor. O yorumlarda övenler hiç SSD kullanmamış kişiler muhtemelen. Siz hız istiyorsunuz. Biz size Porsche yeter diyoruz. Siz ille de Bugatti alacağım diyorsunuz. Eninde sonunda İstanbul sokaklarında gezeceksiniz ne kadar hız yapabilirsiniz ki gibi bir durum da var. Sizin amacınız TOFAŞ'ın yavaşlığından kurtulmak. Mercedes bile yeterli aslında.

Ben sipariş verdikten sonra konuyu açtığım için neden M.2'yi tercih ettiğimi açıkladım hocam yanlış anlama. Dediğin gibi SATA yeterliydi aslında. Keşke almadan önce konuyu açsaydım. İndirim yakaladığım için o yanılttı beni.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı