Satıcı GT 730 ekran kartını yapıştırmış

xkayra99

Femtopat
Merhaba, 2 yıl önce bir PC almıştım. Zamanla yavaşlamaya başlamıştı, o yüzden parça değişimi yapmak istedim. Parçaları aldım fakat satıcı ekran kartını bildiğin yapıştırmış. Çıkartmaya korkuyorum, kırarım diye ne yapmam lazım? (GT 730, bütçem yok ve.

IMG_20200920_194355.jpg

Satıcıyı unuttum)

Yapıştırma değil o hocam. Muhtemelen mobil bir sistem masaüstü bir sisteme dönüştürülmüş. Anakarta PCI slotu açıp o şekilde sabitliyorlar. Çıkarmaya çalışmayın elinizde kalır anakart da ekran kartı da. Elinizdeki sistem dizüstü sistemin masaüstü sisteme çevrilmiş halidir.
Laptoplarda ram yuvaları böyle olmuyor diye biliyorum.

Ekran kartını hiç çıkaramıcağım?
Çok tavsiye etmiyorum. Soketle birlikte elinizde kalma ihtimali var. Ayrıca o kullandığınız işlemci mobil bir işlemci yani dizüstü işlemcisi. Ekran kartı yükseltmesi yapmak çok ciddi darboğaz yapacaktır.
Şimdi gidin sökün derim soketle birlikte elinizde kalır. İdare edin ve bu sistemi elinizden çıkarıp biraz da para koyup yeni kasalara göz atın.

Çok tavsiye etmiyorum. Soketle birlikte elinizde kalma ihtimali var. Ayrıca o kullandığınız işlemci mobil bir işlemci yani dizüstü işlemcisi. Ekran kartı yükseltmesi yapmak çok ciddi darboğaz yapacaktır.
Şimdi gidin sökün derim soketle birlikte elinizde kalır. İdare edin ve bu sistemi elinizden çıkarıp biraz da para koyup yeni kasalara göz atın.

Sistem topladım, herşeyi hazır.Sadece ekran kartını almak istiyorum. Diğer parçaları 2.el olarak satıcağım.

@enes.ocakci
Evet değil. Bu anakart mobil işlemci anakartı. Dizüstü işlemcisini takıyorlar. Diğer slotlar normal masaüstü gibi. 3.sınıf anakart üreticileri yapıyor. Turbox, Aesonic, Esonic gibi.
Sistem topladım, herşeyi hazır.Sadece ekran kartını almak istiyorum. Diğer parçaları 2.el olarak satıcağım.
Topladığınız veya elinizde olan sistemi yazar mısınız?

Hocam ince bir malzemeyi mesela kredi kartı (hem zarar vermez, hem yapıca sağlam) soket ile silikonun arasına yavaşça sokmayı deneyebilirsiniz. 2 yıllık silikon kendini çabucak bırakır muhtemelen.

Ekran kartının üstünden silikonu kazımamaya çalış silikonun altında bileşenler ya da lehim var gibi duruyor. Zarar verebilir.

Anladım. İkinci el alım satım sitelerine ilan verip elden çıkarmaya bak. Sonrasında üstüne biraz koyup yine ikinci el sistem alabilirsin. Ya da biraz daha idare edip bütçene göre burada yine sana yardımcı oluruz.

Teşekkürler. Sadece ekran kartını istiyordum, yani herşey hazırdı.
Hocam ince bir malzemeyi mesela kredi kartı (hem zarar vermez, hem yapıca sağlam) soket ile silikonun arasına yavaşça sokmayı deneyebilirsiniz. 2 yıllık silikon kendini çabucak bırakır muhtemelen

Deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı