Satıcı THH kararını uygulamıyor

aaligunes

Hectopat
Daha fazla  
Kusurlu maldan dolayı THH'den değişim raporu çıkan bilgisayarıma satıcı sürekli daha alt seviye ürünler önerip duruyor. 1 ay geçtikten sonra dün kendilerine muadilini vermedikleri için THH'ye tekrar gideceğimi yazdım bugün ise satıcı, "***** bey merhaba, alım sağladığınız ürünün stokıarda veya üretici de bulunmaması sebebi ile tarafınıza ürün önerimin de bulunulmuştur. Bu ürünü ilettiğiniz için bu ürün özelinde satıcı firma ile görüşme sağlanmıştır. Kabulünüzün olmaması nedni ile süreciniz avukatlarımıza devredilecektir" mesajı attı. Bu ne demek oluyor? THH ile gelen değişim kararını sürekli alt seviye ürün önerip bir türlü muadil veya üst cihazları kabul etmedikleri için tekrar THH'ye mi yoksa mahkemeye mi vermeliyim?

1- Ürün gerçekten üretici firmanın da mı elinde yok?
2- Eğer ürün başka sitelerde var ise fatura tutarınız ile şu anki fiyat arasındaki fark ne kadar?
3- Satıcının önerdiği ürün ile sizin fatura tutarınız arasındaki fark ne kadar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neye veriyorlar avukati? Itiraz sureleri dolmus karari mecburen uygulamak zorundalar size avukat vs diyip korkutmaya calisiyor çakallar. Ben de sizi karari uygulamadiginiz icin avukata verip hem urunun fiyatini kiymet takdiri ile alacagini hem de karari uygulamadiklari icin tazminat davasi acacagini soyle size hicbir sey yapamazlar bu saatten sonra merak etmeyin vermiyorlarsa temin edeceksiniz elimde mahkeme karari var de vaktiniz varsa surundurun benim de laptopla ilgili benzer durumum oldu vaktim yoktu alamadim adam gibi hakkimi siz alin hakkinizi

Kusurlu maldan dolayı THH'den değişim raporu çıkan bilgisayarıma satıcı sürekli daha alt seviye ürünler önerip duruyor. 1 ay geçtikten sonra dün kendilerine muadilini vermedikleri için THH'ye tekrar gideceğimi yazdım bugün ise satıcı, "***** bey merhaba, alım sağladığınız ürünün stokıarda veya üretici de bulunmaması sebebi ile tarafınıza ürün önerimin de bulunulmuştur. Bu ürünü ilettiğiniz için bu ürün özelinde satıcı firma ile görüşme sağlanmıştır. Kabulünüzün olmaması nedni ile süreciniz avukatlarımıza devredilecektir" mesajı attı. Bu ne demek oluyor? THH ile gelen değişim kararını sürekli alt seviye ürün önerip bir türlü muadil veya üst cihazları kabul etmedikleri için tekrar THH'ye mi yoksa mahkemeye mi vermeliyim?
Ürün ellerinde yoksa, thh uyarısını değerlendirin ve icra ya gidin.

1- ürün gerçekten üretici firmanın da mı elinde yok?
2- eğer ürün başka sitelerde var ise fatura tutarınız ile şu anki fiyat arasındaki fark ne kadar?
3- satıcının önerdiği ürün ile sizin fatura tutarınız arasındaki fark ne kadar?
1-Acer predator cihazlar su an Türkiye'de satılmıyor. Acera bilgi almak icin attığım mailde ise stokla alakalı bilgi veremeyeceklerini soylediler.
2-urun baska sitelerde de yok en son gördüğümde (Aralık sonu gibi) fiyati 57k idi benim fatura tutarım 43k
3- satıcının önerdiği cihazlar 50-54k arası ve işlemci,ekran,malzeme kalitesi bazında daha düşük cihazlar . Predator cihazıma düşük işlemcili ve ekranlı nitro öneriyorlar.
+ olarak benim ürünümü aldığımda aynı özellikte ve aynı fiyatta olan asus rog serisi cihazlar şu an 65k tl civarı, para iadesinde sanırım faiz olmuyor ve fatura tutarından iade yaptıkları taktirde yakın seviye cihaz alamıyorum.

Neye veriyorlar avukati? Itiraz sureleri dolmus karari mecburen uygulamak zorundalar size avukat vs diyip korkutmaya calisiyor çakallar. Ben de sizi karari uygulamadiginiz icin avukata verip hem urunun fiyatini kiymet takdiri ile alacagini hem de karari uygulamadiklari icin tazminat davasi acacagini soyle size hicbir sey yapamazlar bu saatten sonra merak etmeyin vermiyorlarsa temin edeceksiniz elimde mahkeme karari var de vaktiniz varsa surundurun benim de laptopla ilgili benzer durumum oldu vaktim yoktu alamadim adam gibi hakkimi siz alin hakkinizi
Avukat işine ben de girersem avukat ücreti gibi nedenlerle normalde alacağım para miktarı azalır mı? Ve iş ne kadar uzun sürer bilmiyorum en fazla 1 ayım var şu an zaten 1 aydır bilgisayar onlarda.

Ürün ellerinde yoksa enflasyon oranında ürününüzün muadilinin fiyatı neyse para iadesi yada daha üst modeliyle değişim yamak zorundalar. İkisini talep edebilirsiniz. Bide laptopunuzun tam modeli ne ve neyi önerdiler size?

Aynı durumu yaşıyorum. Sürekli alt seviye ürün öneriyorlar, üst seviye ürün önerirlerse eğer arasında 200 TL fark olan ürüne ek 450 TL fark istiyorlar. 2 aydır çözemedik meseleyi.

İthalatçı: Arena Bilgisayar (Satın aldığım yerin tedarikçisi)
Satıcı: Pckolik.com (Satın aldığım platform)

Bilginize.

1-Acer predator cihazlar su an Türkiye'de satılmıyor. Acera bilgi almak icin attığım mailde ise stokla alakalı bilgi veremeyeceklerini soylediler.
2-urun baska sitelerde de yok en son gördüğümde (Aralık sonu gibi) fiyati 57k idi benim fatura tutarım 43k
3- satıcının önerdiği cihazlar 50-54k arası ve işlemci,ekran,malzeme kalitesi bazında daha düşük cihazlar . Predator cihazıma düşük işlemcili ve ekranlı nitro öneriyorlar.
+ olarak benim ürünümü aldığımda aynı özellikte ve aynı fiyatta olan asus rog serisi cihazlar şu an 65k tl civarı, para iadesinde sanırım faiz olmuyor ve fatura tutarından iade yaptıkları taktirde yakın seviye cihaz alamıyorum.
Ben de rog strix g16 4050 gonderim nitro 16 an42 gonderdiler.
Su an rog strixin fiyati nitrodan daha yuksek ama mecburiyetten kabul ettim
Guncel tutar iadesi istiyorsaniz kiymet takdiri ile icra islemi yapmaniz gerekiyor. Kiymet takdiri islemi ile guncel fiyati hesaplanir ve size o tutar iade edilir

Ürün ellerinde yoksa enflasyon oranında ürününüzün muadilinin fiyatı neyse para iadesi yada daha üst modeliyle değişim yamak zorundalar. İkisini talep edebilirsiniz. Bide laptopunuzun tam modeli ne ve neyi önerdiler size?
Ust kodeli ile degisim yapmak zorunda degiller satici insiyatifi o

1-Acer Predator cihazlar su an Türkiye'de satılmıyor. Acera bilgi almak icin attığım mailde ise stokla alakalı bilgi veremeyeceklerini soylediler.
2-ürün baska sitelerde de yok en son gördüğümde (aralık sonu gibi) fiyati 57k idi benim fatura tutarım 43K.
3- satıcının önerdiği cihazlar 50-54K arası ve işlemci, ekran, malzeme kalitesi bazında daha düşük cihazlar. Predator cihazıma düşük işlemcili ve ekranlı Nitro öneriyorlar.
Artı olarak benim ürünümü aldığımda aynı özellikte ve aynı fiyatta olan ASUS ROG serisi cihazlar şu an 65k TL civarı, para iadesinde sanırım faiz olmuyor ve fatura tutarından iade yaptıkları taktirde yakın seviye cihaz alamıyorum.

Stokta olmayan ürün için de değer belirleyip o değer üzerinden ürün önermesi yapmayacaklardır hocam. Sizin fatura fiyatınızın üzerinde ürünler öneriyorlarmış zaten kağıt üzerinde üstüne düşeni yapıyorlar gibi görünüyorlar soruları da bunun için sormuştum. Fiyat ile alakalı kısımda haklı çıkarlar ancak siz diğer arkadaşın dediği gibi süreci devam ettirip kıymet takdiri ile talep edin ücretinizi. Donanım olarak da iki ürün karşılaştırıldığında muadil önerilerinin teknik açıdan yeterli olmadığını da mutlaka dile getirin.

Avukat işine ben de girersem avukat ücreti gibi nedenlerle normalde alacağım para miktarı azalır mı? Ve iş ne kadar uzun sürer bilmiyorum en fazla 1 ayım var şu an zaten 1 aydır bilgisayar onlarda.
Avukata verirseniz sadece vekalet ucretini ve adini unuttugum bir ucreti alamazsiniz bu da 1500 tl anca cikar. Onun disinda masraflari basta siz yapacaksiniz daha sonra onlardan temin edilip size odenecek

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı