Satılıp geri alınan Riot Games hesapları hakkında yasal olarak dava açılabilir mi?

Camerin

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Sağlık Öğrencisi
Selamlar, uzun zaman önce "AnkaEloBoost" sitesinde bir League of Legends hesabı satmıştım, tabii satışın üzerinden yaklaşık 5-6 ay geçtikten sonra pişman olacağım bir şey yaptım ve hesabın özel bilgilerini kullanarak hesabımı geri aldım. Şu an bana geri aldığım hesapla ilgili dava açılmış durumda. Karşı dava açarsam sıkıntı çıkar mı? Daha önce başıma böyle bir şey gelmediği için hiçbir fikrim yok. Ayrıca dava çok uzun bir süreden sonra açılmış durumda yaklaşık 2 yıl. Bildiğim kadarıyla 18 yaşımdan küçük olduğum için dava açılamaz. Bu arada hesabımı Gamersmarkt şirketinde değil, AnkaEloBoost şirketinde açmıştım ancak dava eden şirket Gamermarkt.

Düzeltme yapayım Gamermarkt açmış davayı, hesabın önceki sahibi değilmiş. Evet pişman oldum zaten yaptıktan sonra ama son pişmanlık neye yarar...

Hocam açılabilir ancak ikiniz de suçlu olursunuz bu durumda. Hesap alım-satım işlemleri yasaktır.

Aslında bu konuyla ilgili Türkiye'de emsal kararlar ve yasalar yok. Avrupa'da olsanız karşı tarafın size dava açma hakkı yok çünkü zaten yasak olan hesap satışını yapmışsınız. Dava açabilirseniz de oyundan hesap silinir ve dava düşer. Türkiye'de öyle değil. Oyunlarda ne kadar kural dışı iş varsa yapıldığı gibi üstüne bir de yüzsüz gibi dava açıyorlar. Ben dolandırıcılığı savunmuyorum fakat LoL'de hesap alıp geri alınınca dava açmak mantıklı bir hareket değil bence karşı tarafın da ceza alması gerek.

Bilemiyorum maalesef, hukuk okumuş bir tanıdığım var ona soracağım ama ondan önce buraya danışayım dedim dediğim gibi hiç alakam olmaz normalde böyle şeylerle, bir anlık hata...

Bilemiyorum maalesef, hukuk okumuş bir tanıdığım var ona soracağım ama ondan önce buraya danışayım dedim dediğim gibi hiç alakam olmaz normalde böyle şeylerle, bir anlık hata...
Bilgileri geri verme gibi bir imkanınız varsa geri vermeyi deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı