Satın alınan gözlük iade edilebilir mi?

Eflatun231

Centipat
Daha fazla  
Bir optikçide çerçeve ve gözlük camları yaptırdım ancak hiç memnun kalmadım üründen. Çerçevenin burunluk kısımları burnuma iz ve ağrı yapıyor, rahat değil. Çerçevede yamukluk, eğrilik var. 3 kere gitmeme rağmen bu sorunları düzeltemediler. Başka bir optikçide çerçevenin önerilmeyen, çok eski, sorunlu bir çerçeve olduğunu; camlarında en düşük kalite, en ucuz Çin malı camlar olduğunu öğrendim. Gözlüğü iade etmek istedim ancak iade ve değişim yok dedi. Optikçinin sahibi, yaşlı, şişman adam böyle aldın, böyle kullanacaksın dedi. Camlar 1000 liralık camlarmış, diğer optikçilerin dediğine göre bana 2000 liradan camlara fiyat çıkardı. Çerçeve 300 liralık çerçeveymiş, piyasada ona da 1000 TL'den fiyat çıkarmıştı. Toplamda 3000 TL'lik kazıklandım kısacası. Ben bu durumda Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayetçi olmak istiyorum, satın alım fişim var. Bir sonuç alabilir miyim, yoksa uğraşmaya değmez bir şey çıkmaz mı dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun der ki:

• Ayıplı mal satılamaz. Ayıplı mal; işlevini tam yerine getiremeyen, kusurlu veya hatalı olan maldır.
  • Satın aldığın ürün ayıplıysa, tüketicinin 4 hakkı vardır:
    1. Ürünü iade edip parasını geri alma
    2. Ürünü değişim isteme
    3. Ücretsiz tamir isteme
    4. Ayıp oranında indirim talep etme

Fiyatın pahalı olmasından bir şey çıkmayabilir ama ürün ayıplıysa kazanırsınız. Sizin de dediğiniz gibi 3 kez düzeltmeye çalıştıysa ve bunu ispatlarsanız ürünün ayıplı olduğu kesinleşir. e-Devlet üzerinden fatura bilgileriniz ile başvuru yapın hocam.

Fiyatın pahalı olmasından bir şey çıkmayabilir ama ürün ayıplıysa kazanırsınız. Sizin de dediğiniz gibi 3 kez düzeltmeye çalıştıysa ve bunu ispatlarsanız ürünün ayıplı olduğu kesinleşir. e-Devlet üzerinden fatura bilgileriniz ile başvuru yapın hocam.

Nüfus müdürlüğünün 4. katındaki tüketici hakem heyeti katında yüz yüze başvuru yaptım hocam form dolurup faturayı teslim edip e devlettende süreci takip edevbilirisiniz dedi 3 ay sürermiş sonuçlanması.

Nüfus müdürlüğünün 4. katındaki tüketici hakem heyeti katında yüz yüze başvuru yaptım hocam form dolurup faturayı teslim edip e devlettende süreci takip edevbilirisiniz dedi 3 ay sürermiş sonuçlanması.
İyi yapmışsınız hocam. Sonuçlanınca paylaşır mısınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı