Çözüldü Satın alınan Samsung 990 Pro SSD sahte mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Krkc21

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Software Developer
SSD veya HDD modeli
SSD 990 PRO
Merhaba, Amazon'dan Samsung 990 Pro SSD aldım. Kurulum videosunu izlerken, rehberdeki değerlerin çok altında sonuçlar aldım. Görseller ekleyeceğim. Mevcut cihazımda PCI-e 3 var, ancak yenileyeceğim için bu SSD'yi tercih ettim; PCI-e 4 olmasını istedim. Aradaki fark bu kadar çok mu normal? Acaba SSD'm sahte mi, yoksa kalitesiz mi?

1729799859212.png

Rehber video değerleri;

1729799885612.png

Merhaba, Amazon'dan Samsung 990 Pro SSD aldım. Kurulum videosunu izlerken, rehberdeki değerlerin çok altında sonuçlar aldım. Görseller ekleyeceğim. Mevcut cihazımda PCI-e 3 var, ancak yenileyeceğim için bu SSD'yi tercih ettim; PCI-e 4 olmasını istedim. Aradaki fark bu kadar çok mu normal? Acaba SSD'm sahte mi, yoksa kalitesiz mi?

Eki Görüntüle 2336672

Rehber video değerleri;

Eki Görüntüle 2336673
Videodaki değerlerde düşük, senin aldığın değerlerde. pcie 3 olsa bile minimum 4000mbs okuması gerekir, ama aynı zamanda disk çakma olsaydı samsungun driverinde görünmezdi, diskin % kaçı dolu?

Eki Görüntüle 2336672

Rehber video değerleri;

Eki Görüntüle 2336673

Satıcı kimdi? Değerler düşük ama Magician gördüyse sahte olmayabilir. Çok fazla dosya aktarımı yaptıysan belki de ön belleğin dolmuştur bu testi yaparken. Ön bellek dolarsa hız düşer.

Aynı zamanda M.2 slotun GPU ile aynı veri yolunu kullanıyor olabilir o da hızı çok düşürür.

Edit: Bilgisayarımın kendi stok ssd'si daha yüksek değerler aldı.
1729800411843.png

Videodaki değerlerde düşük, senin aldığın değerlerde. pcie 3 olsa bile minimum 4000mbs okuması gerekir, ama aynı zamanda disk çakma olsaydı samsungun driverinde görünmezdi, diskin % kaçı dolu?
Yeni aldım su an bomboş

Satıcı kimdi? Değerler düşük ama Magician gördüyse sahte olmayabilir. Çok fazla dosya aktarımı yaptıysan belki de ön belleğin dolmuştur bu testi yaparken. Ön bellek dolarsa hız düşer.

Aynı zamanda M.2 slotun GPU ile aynı veri yolunu kullanıyor olabilir o da hızı çok düşürür.
Disk bomboş yeni aldım taktım. :(

Satın aldığım link:
satıcı: DFS Bilgisayar

Buda bozulmaya yüz tutan emektar ssd'm s.a.m.a.r.t. hatası verip duruyor bunu yedekleyip ömrünü sonlandırmayı planlarken en yüksek değeri sandisk ultra aldı.
1729800760824.png

Son düzenleme:
Edit: Bilgisayarımın kendi stok SSD'si daha yüksek değerler aldı.
Eki Görüntüle 2336683

Yeni aldım su an bomboş.

Disk bomboş yeni aldım taktım. :(

Satın aldığım link:
Satıcı: DFS Bilgisayar

Şikayet var sitesindeki yorumlar pek iç açıcı değil. Ama SSD üzerindeki bantta yazılı olan no yu Samsung'un sitesinde bir yoklayın isterseniz. Onu da kopyalayabiliyorlar gerçi ama. Orada da çıkarsa M.2 yolu ile GPU yolu aynıdır birbirlerini tıkıyorlardır. Benim aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef.

PC'yi kapatıp bir 30sn sonra açarak testi tekrarlar mısınız? Belkide gerçekten ön belleği doldu. Bendeki QVO dolunca 520 MB'den 40'a düşüyor.

HD Disk senteinel ile kontrol edilebilir veya bad sektör testi de yapılabilir. Elimdeki 970 EVO Plus 3500'den aşağısını hiç görmüyor ki 990 Pro bu değerler çok düşük.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı