Satış konusu açmak için 500 mesaj gerekmesinin fazlalığı

Zaten Konu Dışı ile mesaj sayınız yükselmez. Geçerli olarak sayılmıyor. Burada hemen hemen her alan mevcut. Buralara da yazabilirsiniz.
 
@Khajz, yorum atacak konu da fazla zaten. Girip 2-3 gün uğraşsalar 500 mesajı fazlasıyla geçerler.
Temel amaç aslında foruma her gelenin 2.el veya satış bölümünde ilan açmasını engellemek. Bu vesileyle önlem alınmış varsayılıyor. Elbette her alanda olduğu gibi "yasakları delmek" şeklinde bir düşünceyle 1 günde de 500 mesaj sayısına ulaşabilirsiniz. Bu da forum içeriğinin ilerleyen süreçte kaliteden ödün vermesiyle sonuçlanır. Düşünülmesi gereken stratejik olarak doğru mu? Etik mi meselesi. Zarar/fayda ile düşünürsek zorunlu ama aslında mantıklı da sayılmaz.
 
@Techno.Patates, kardeşim türlü türlü yerlerde dolandırıcılıklar oluyor, buna Technopat'ın yapacak bir şey yok. Hatta ben satış konularına tamamen karşıyım, bence bir sistem getirmeden satış yapılmamalı forumda. Çünkü dolandırıcılık vb. olaylar foruma da sıçrıyor, bu da forumun imajı için kötü. Sonra Technopat'ın adı da ister istemez kötüleniyor. Evet, Teknoyu bilen bilir ancak böyle işlerle de uğraşmasını açıkçası istemem.
 
Satış işlemin için Letgo, sahibinden veyahut donanımhaber gibi daha çok kullanıcısı olan forumları kullanabilirsin. Ben alacağım zaman oralara da bakıyorum, görüp almadıklarım da bir güne kayboluyor. Oralar daha aktif. İlk parayı talep edersen dolandırılma şansın olmaz. Kabul etmezse de sonraki müşteriye geçersin. Technopat zaten kuruluş amacı itibariyle alışveriş sitesi değil buranın arz talebi çok daha düşük.
 
@Techno.Patates, kardeşim türlü türlü yerlerde dolandırıcılıklar oluyor, buna Technopat'ın yapacak bir şey yok. Hatta ben satış konularına tamamen karşıyım, bence bir sistem getirmeden satış yapılmamalı forumda. Çünkü dolandırıcılık vb. olaylar foruma da sıçrıyor, bu da forumun imajı için kötü. Sonra Technopat'ın adı da ister istemez kötüleniyor. Evet, Teknoyu bilen bilir ancak böyle işlerle de uğraşmasını açıkçası istemem.
Sizinle de hemfikirim. Ben de forum ortamında satış işinin dönmesinden memnun değilim. Sadece uygun görülen "500 mesaj baremi"ni eleştiriyorum. Söz meclisten dışarı hırsıza kilit dayanmaz. Eğer dolandırma niyetli insanlar varsa bu kuralı kolaylıkla aşabilirler. En nihayetinde de 500 mesaj sınırı için mesaj kasan insanların forum içeriğinin kalitesini bozacağını düşünüyorum.
 
@Techno.Patates, forumlar zaten satış yeri değildir, yapılacaksa da uygun önlemler alınarak yapılmalı bence. Bu arada boş mesajları rapor edebilirsiniz, ceza alıyorlar.
 
İyi de bunun yılla alakası yok ki. Mesela bir konu açılıyor. Gelip biri boş boş konuşuyor. Ben ilgim ve bilgim yok diye susuyorum. Günün sonunda o adam oluyor +10 mesaj ben oluyorum +1 mesaj.
Bilginiz dahilinde olan konulara cevap yazın veya genel konularda kendi fikrinizi belirtin mesaj sayınız yükselir. Zaten her konunun altında boş boş mesaj yazanlar ceza alıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı