Satranç nasıl öğrenilir?

Merhaba, bende bu aralar satranca tekrardan başlamak istiyorum ve gelişmek istiyorum. Ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum sadece taşların hareketini biliyorum. Kendinizi bu konuda nasıl geliştirdiniz?

Biraz geç oldu ama kusura bakma. Ben kendimi ilk taşların hareketlerini birkaç oyun girerek öğrendim chess.com'dan. Sonra ise çeşitli hamleler denedim 20-30 oyun girip ve açılışımı belirledim. Benim yaptığımın sanırım king's pawn opening gibi bir adı vardı bu arada bakabilirsiniz siteden. Sonra ise savunmaları öğrenmeye çalışacaktım ki ara verdim.

Satrancı küçükken öğrenmiştim ama sonradan bıraktım. Yıllar sonra tekrar oynadığımda formumu kaybettiğimi anladım. Taşları nasıl kullanmam gerektiğini bile hayal meyal hatırlıyordum. :D Bence satranç kursu aldığınızda bu sporun kurallarını daha kalıcı bir şekilde aklınızda tutabiliyorsunuz. Şunu tavsiye ederim mesela: Temel Satranç Kursu
Bu kursu Türkiye Satranç Federasyonu antrenörlerinden biri veriyor. Hem hocası iyi olduğu için hem de ücretsiz olduğu için bunu önerdim. Umarım işinizi görür:)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı