Grandmasterlar bile antranman yapar. Son zamanların dünya şampiyonu Magnus carlesini çocukken kasparova kafa tuttuğunu ve o çocuğu playchess te canlı canlı izledim. Doğuştan gelen yeteneğin yoksa okuman lazım diğerlerinden daha fazla çalışman lazım.
Oynayarak gelişmez. Çünkü sürekli aynı taktikleri yaparak devam edersin diye düşünüyorum. Bu yüzden bazı açılış tarzları ve mat çeşitlerini öğrenmeni ve bunları bol bol uygulamanı tavsiye ederim.
Ben de fikrimi belirttim çoğu kişi okuduğunu kafasında canlandıramıyor bu yüzden deneyerek ve okuyarak daha iyi gelişebilir. 2017 ilçe satranç 2.'si olarak tavsiyem bu yönde.
Bu Tarz RTS oyunlarında belirli bir strateji yapamaz ve ezberleyemezsin, her oyun farklı ilerler. Eğer basit kuralları biliyorsan (Atın L şeklinde gitmesi gibi vs.) tek yapman gereken bol pratik, başka bir şey değil.
Bu tarz rts oyunlarında belirli bir strateji yapamaz ve ezberleyemezsin, her oyun farklı ilerler. Eğer basit kuralları biliyorsan (atın l şeklinde gitmesi gibi vs.) Tek yapman gereken bol pratik, başka bir şey değil.
Dostum açılışlar ve bitirişler ezbere bakar. Maçın her anında ezbere oynayamazsın çünkü rakibin farklı tepki verebilir. Ancak önemli olan her tepki için 1 taktiği farklı varyasyonlara dönüştürebilmek önemlidir. Bu da pratik zekaya bakıyor.
Dostum açılışlar ve bitirişler ezbere bakar. Maçın her anında ezbere oynayamazsın çünkü rakibin farklı tepki verebilir. Ancak önemli olan her tepki için 1 taktiği farklı varyasyonlara dönüştürebilmek önemlidir. Bu da pratik zekaya bakıyor.
Önce satrancın mentalitesini anlamak lazım. Oyunun başında asıl amaç merkezi ele geçirmek ve merkezdeki piyonları desteklemek. Sonrasında taşları yavaş yavaş geliştirmek en optimal konumlara getirmek. Buraları daha önce analiz edilmiş açılışları kullanarak geçebilirsin. Sonrasında ise tempo önemli her hamlenin bir anlamı olmalı boş hamle yapmamalısın. Bir plan yap ve taşlarını o planda işine yaracak şekilde yerleştir.